Sport- Članovi karate kluba „Banatski cvet“ iz Zrenjanina učestvovali su proteklog vikenda, 9. i 10. juna, na seminaru kod legendardnih majstora braće Jorga u Beogradu. Ovaj seminar je bio jubilarnog karaktera, organizator je bio karate klub „Crvena zvezda“, dok je pokrovitelj seminara Fudokan Savez Srbije. Seminar je pratilo više od 100 karatista iz Srbije, Rumunije i Italije.

Prof.dr Ilija Jorga Soke 10. Dan je univerzitetski profesor, doktor sportske medicine, jedan je od najboljih karatista svih vremena. Osnivač je Fudokan stila koji je rasprostranjen širom sveta.

Prof.dr Vladimir Jorga 9. Dan je univerzitetski profesor, doktor sportske medicine, dekan na Međunarodnom fakultetu za sport pri Evropskom Centru za mir i razvoj, prvi je instruktor karatea u Jugoslaviji i jedan je od osnivača UWK, predsednik Evropske Tradicionalne Federacije-ETKF.

Na seminaru su bili prisutni: Aleksandar Simić-Generalni sekretar Svetske Fudokan Federacije-WFF, Igor Gajić-predsednik sudijske komisije i organizator skupa, prof.Zoran Jakovljević-Generalni sekretar Fudokan Saveza Srbije-FSS, Miloš Senić-glavni instruktor i mnogi drugi.

Učesnici iz Zrenjanina bili su: Dunja Diklić, Anastasija Nikolić, Miloš Stanković, Srđan Marić, Goran Samolovac i Nikola Vukelić.

Seminar je bio edukativnog karaktera prepun pozitivne energije, sve smo usvajali sa velikom željom od doaena karatea.

Naredna aktivnost koja sledi jeste sreda 13. jun polaganje za majstorsko zvanje 1.Dan i edukativni trening sa prof.dr Vladimirom Jorgom 9. Dan