Zrenjanin- Košarkaška selekcija Srbije do 18 godina, koja u Zrenjaninu realizuje deo priprema za FIBA Čelendžer u Skoplju (3-8. avgust), sinoć je u “Kristalnoj dvorani” odigrala prvi od dva trening meča protiv selekcije Severne Makedonije. Mladi košarkaši Srbije, rođeni 2003. i 2004. godine, koje vodi trener Vladimir Đokić, u našem gradu završavaju pripreme za turnir u Skoplju, nakon što su se pre nešto više od mesec dana okupili u Beogradu i potom trenirali na Zlatiboru i u Vršcu.

 

Dvomeč protiv Severne Makedonije, domaćina FIBA Čelendžera, ujedno predstavlja i generalnu probu naših juniora za to takmičenje, nakon što su tokom priprema odmerili snage u po dva meča protiv vršnjaka iz Rusije, Slovenije i Crne Gore. Sinoć su naši južni susedi bili uspešniji i slavili rezultatom 66:54, ali uz bitnu napomenu da su nastupili sa selekcijom U19, dakle godinu dana starijom i iskusnijom, što u tom uzrastu često biva i presudno. Rezultat, ipak, nije bio u prvom planu, već prilika za sve naše igrače da nastupe na parketu “Kristalne dvorane”, u kojoj ovih dana i treniraju.

 

 

U sastavu juniorske reprezentacije Srbije sinoć su bili Aleksa Milenković, Luka Vukdragović, Ilija Milijašević, Filip Radaković, Momir Tonić, Jovan Ristić, Marko Krstić, Sergej Jeremić, Pavle Stošić, Stefan Janković, Andrija Radojević i Aleksa Milošević. Neka od ovih imena sigurno će predstavljati oslonac nacionalnog tima i u godinama koje predstoje.

 

I ovo gostovanje košarkaške reprezentacije i pripreme u Zrenjaninu rezultat su dobre saradnje Grada Zrenjanina i Košarkaškog saveza Srbije i deo projekta “Evropski grad sporta 2021”, a podršku u realizaciji boravka naše selekcije pružili su i Sportski savez grada, Javna ustanova “Sportski objekti” i Košarkaški klub “Proleter”.