Proteklog vikenda manifestacija „Dani taraških roda“ uspešno je realizovana  peti put. Održane su  edukativne radionice, odigrane predstave za decu,  premijerno je prikazan film o Tarašu  „Pod istim nebom“ reditelja Srđana Đuranovića, a  podeljene su i nagrade.

Centralnog dana, 23. juna, učestvovali su KUD- ovi iz Elemira i Kumana, koji su priredili odlične folklorne igre, a održan je je i koncertni rok benda „Kontrola zvuka“. Manifestaciju je posetilo više od 500 ljudi. Najviše su u programu uživala deca jer je njima on najviše i bio prilagođen.

 

U pesničkom višeboju učestvovalo je oko 50 đaka iz lokalne škole, kao i iz OŠ iz Elemira i Melenaca. Dvadeset i jedan slikar obogatio je  likovnu koloniju koja od ove godine nosi naziv po svetski poznatoj vajarki rodom iz Taraša- Ljubici Tapavički.

 

Na etno vašaru predstavilo se 25 izlagača, a vinski sokak predstavio je 8 udruženja vinogradara iz okruženja.

Tokom svetskog dana  roda koji je bio organizovan na obali Tise u nedelju, 24. juna, na kreativnim radionicama bilo je tridesetoro dece. Tom prilikom je  i održano i kratko predavanje o rodama i značaju ovog dana za njih.

 

Finalnim fudbalskim utakmicama zatvoren je program ovogodišnje manifestacije.

-Verujemo da su svi gosti koji su u prethodna tri dana posetili Taraš, selo roda, imali priliku da uživaju i da ponesu  lepe uspomene- istakla je Aleksandra Marovac Cucić iz UG „Taraške rode“.