Zrenjanin- Kompanija “T4B” – “Talent for Blinds”, član belgijske porodične kompanije “Kopahom” otvarila je danas u industrijskoj zoni „Ečka – jugoistok“ novi proizvodni pogon za dekoraciju prozora. Glavna tržišta kompanije nalaze se u Belgiji, Francuskoj, Holandiji kao i Rusiji.

 

Ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Leo D’ Aes i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano su danas otvorili proizvodni pogon kompanije „T4B – Talent for Blinds“.

Posetili smo dosta lokacija u okruženju, ali smo se na kraju odlučili da investiramo u Zrenjaninu. Cilj nam je da do 2020. godine ovde zaposlimo blizu 200 radnika, investicija je vredna oko 3,5 miliona evra. Naše proizvode  izvozićemo za zapadnu Evropu i Rusiju- rekao je direktor kompanije Roel Enfrik.

 

Više puta sam najavljivao da pregovaramo sa belgijskom kompanijom, kao što vidite uspešno smo ih priveli kraju. Očekujuemo da se razvijaju prema njihovom planu i da zaposle blizu 200 radnika u našem gradu. Promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investicije, prošle godine smo otvorili preko 3.000 novih radnih mesta, a ove godine očekujemo još 1.500 i ovo predstavlja sjajnu vest za sve nas- istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Predstavnik kompanije Patrih Wiervisch i gradonačelnik Zrenjanina na  poptisivanju ugovora u gradskoj bašti.