Zrenjanin- Manifestacija „Banatska bajka-leto u Gradskoj bašti“ svečano je otvorena sinoć u Gradskoj bašti uz nastup novosadskog Invicto benda.

 

U toku leta posetioci će imati priliku da od utorka do nedelje uživaju u čak 66 programa namenjenih svim generacijama. Programi su tematski podeljeni i počinjaće od 20 časova, osim dečijih. Ulaz za sve posetioce ove manifestacije će biti besplatan. U slučaju lošeg vremena programi će biti prebačeni u Baroknu salu Gradske kuće.

Svečanom  otvaranju manifestacije „Banatska bajka-leto u Gradskoj bašti“ prisustvovali su i Snežana Vučurević načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika, Vlada Đurić programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina,  Maja Pandurov koordinator programa manifestacije.

 

Duško Radišić pomoćnik gradonačelnika otvorio je manifestaciju i istakao njen veliki značaj za grad Zrenjanin.

-Želja nam je da manifestaciju poseti što više sugrađana da podržimo učesnike u programu i da promovišemo sve ono što  prezentuju učesnici Banatske bajke- rekao je Radišić.

-Ovog leta u Gradskoj bašti, petkom uveče, Turističke organizacije iz Srbije predstavljaće se svojim programima i ponudama,  tu će biti Soko Banja, Šabac, Valjevo, Petrovac na Mlavi, Osečina, Bela Crkva, Kikinda, Vršac. Ovog petak gost će biti Turistička organizacija iz Osečine- rekao je Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

  

Maja Pandurov koordinator programa manifestacije predstavila je program manifestacije „Banatska bajka-leto u Gradskoj bašti“.

-Utorak je rezervisan za vinske priče i muziku sa malim izletima u vidu gostovanja Mirjane Barjaktarević, popularne ženske spisateljice i nastupa “Gradnuličkih bisera”. Gostovaće udruženja vinara i vinogradara iz Aradca, Orlovata, Mužlje, Zrenjanina, Kleka, Taraša. Srede su rezervisane za multimedijalne programe i predstavljanja umetnika, književnika, kulturno umetničkih društava, modnih revija, rokenrol bendova. Četvrtak je predviđen za dečije programe, radionice, predstave i razne prezentacije. Petkom će se predstavljati Turističke organizacije iz Srbije, koje će se predstaviti svojim programima i ponudama. Subotom će biti organizovani koncerti zabavne i evergrin muzike-rekla je Maja Pandurov.

Pogledajte program za prvu nedelju manifestacije “Banatska bajka – leto u gradskoj bašti”:

SREDA, 6. jun 20 časova Kniževni klub Branko Radičević Žitište i modna revija Etno urban stil Asocijacija Bagljaš

22 časova Projekcija filma

ČETVRTAK 7. jun 18 časova Svečano otvaranje Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci uz animacije Centra za kreativno odrastanje CEKOM

PETAK 8. jun 20 časova Turistička organizacija Osečine

SUBOTA 10. jun 20 časova Koncert Big Ben

NEDELJA 11 jun 20 časova „Lepota na naš način“ uvodna reč Ivana Vukelić direktor marketinga Oriflame kozmetika, nakon čega sledi muzički program i priče o putovanjima

 

Organizatori manifestacije “Banatska bajka- leto u gradskoj bašti” su Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i IP Media 023.