Zrenjanin- U Baroknoj sali Gradske kuće gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je priredio svečani prijem za 267 najuspešnijih učenika, osnovaca i srednjoškolaca, sa teritorije grada Zrenjanina, koji su u protekloj školskoj godini osvajali neko od prva tri mesta na školskim okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima.

U ime grada Zrenjanina učenicima se obratio gradonačelnik Čedomir Janjić i čestitao im postignute rezultate na takmičenjima i zahvalio se što su promovisali grad Zrenjanina na najbolji način.

– Nije lako doći do Republičkog takmičenja, a kamo li  osvojiti neku od nagrada. Pokušavamo da promovišemo sve ono najbolje što naš grad ima, zato će sve ove današnje lepe slike naših đaka krasiti bilborde širom grada Zrenjanina- rekao je Janjić.

Povodom proslave svetih Surdučkih mučenika Gradu Zrenjaninu Episkopa Vranjski Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom uručuje ikonu Svetih Surdučkih mučenika. Ikonu predaje gradonačelniku Zrenjanina prvo nagrađeni na devetom Likovnom konkursu „Otađbina  i sloboda, prošlost, sadašnjost i budućnost“ Nenad Bogasenijev učenik IV1 OŠ „Đura Jakšić iz Zrenjanina.