Politika- Željka Milošević, predsednica FOŽ SPS u Zrenjaninu  izabrana  za potpredsednicu FOŽ u Vojvodini.

Na drugoj izbornoj  Skupštini Foruma žena u Vojvodini, održanoj 3. juna 2018. godine u Novom Sadu, za predsednicu Foruma žena u Vojvodini izabrana je Aleksandra Đanković, aktuelna potpredsednica Skupštine APV. Izabrane su i tri potpredsednice – Željka Milošević, Jelena Lopušina i Nikolina Brdar-Vorkapić, kao i 11 članica Predsedništva Foruma žena u Vojvodini. To su: mr Svetlana Babić (Žitište), doc. dr Mirka Lukić Šarkanović (Novi Sad), prof. dr Branislava Belić (Novi Sad), dr Tatjana Pokuševski (Novi Sad), Branka Velimirović (Sremska Mitrovica), Vesna Dragojerac (Pančevo), Aleksandra Vrsajković (Srbobran), Jovana Janjić (Temerin), Nađa Vukmirović (Subotica), Slađana Mijailović (Plandište) i Mila Suzić (Vrbas).

Forum žena, uz Savet socijalističke omladine, poseban je oblik  delovanja u Socijalističkoj partiji Srbije čiji je osnovni zadatak da radi na afirmaciji zaštite prava žena, porodice i rodne ravnopravnosti, kao i profesionalnost, humanost i posvećenost programskim ciljevima SPS-a.

Žene iz Pokrajinske organizacije SPS u Vojvodini, usvojile su na Skupštini i Plan aktivnosti, a posebnu podršku u punom amfiteatru Sportskog i poslovnog centra Vojvodine dobile su od predsednice FOŽ SPS prof. dr Slavice Đukić Dejanović, potpredsednika SPS-a i ministra energetike i rudarstva u Vladi Srbije Aleksandra Antića i domaćina, predsednika Pokrajinskog odbora SPS Dušana Bajatovića.

 „Emocije su ono čime se mi razlikujemo pomalo i od naših drugova u Socijalističkoj partiji, iako imamo njihovu punu podršku. Mi smo ta snaga koja će raditi na ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, na nultoj toleranciji na nasilje, na besplatnom osnovnom obrazovanju, na obaveznom srednjoškolskom obrazovanju, na tome da je zdravlje dostupno svima. Mi ćemo najbolje pokazati šta nama znači Kosovo i Metohija i ekonomska stabilnost naše zemlje, kako do boljeg zapošljavanja, kako uspešno voditi borbu protiv siromaštva. One poslove koje ne znamo, mi smo spremne da naučimo. Zato radite na produbljivanju naše saradnje na svim nivoima, da nas bude više na izbornim listama i do pobede“, istakla je u svom obraćanju predsednica FOŽ SPS-a prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

„Socijalistička partija Srbije ovim izborom pokazala  da je imala, da ima danas i da će uvek imati stručne, sposobne, profesionalne i svojoj partiji posvećene žene koje su po svim važećim kriterijumima spremne da preuzmu sve odgovorne poslove u privredi, u državi i u Socijalističkoj partiji Srbije“.

-Velika mi je čast  i zadovoljstvo što sam na izbornoj skupštini izabrana za potpredsednicu FOŽ u Pokrajini.Ukazano poverenje daje mi  satisfakciju da još više radim zajedno sa svojim saradnicama na osnaživanju žena kako u Zrenjaninu, tako i na nivou Pokrajine. Uskoro krećemo sa nizom  aktivnosti o kojima će naši građani biti obavešteni na vreme. Ovim putem pozivam naše sugrađanke da se pridruže našim akcijama jer zajednički možemo postići mnogo, istakla je Željka Milošević, predsednica FOŽ SPS u Zrenjaninu i novoizabrana potpredsednica FOŽ u Pokrajini.