IZBORI 2022- Koalicija Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelene Srbije održala je danas, 9. marta,  predizbornu konvenciju u prepunoj sali Kulturnog centra u Zrenjaninu.

 

Na konvenciji su govorili  Ivica Dačić predsednik Socijalističke partije Srbije, Dušan Bajatović predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije, Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije , Željka Milošević poslanica u Skupštini AP Vojvodina i  Dubravka Kralj narodna poslanica.

Predizbornom skupu u Zrenjaninu prisustvovali su funkcioneri Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, kao i brojne  ličnosti iz kulturnog, sportskog i javnog života Grada Zenjanina.

Željka Milošević, poslanica AP Vojvodina poželela je prisutnima dobrodošlicu u ime GrO SPS Zrenjanin i u ime predsednika Gro Željka Malušića.

„Dobro došli u banatsku ravnicu u Grad Zrenjanin koji polako postaje lider u oblasti industrijskog razvoja kako u Vojvodini tako i širom naše zemlje. Želim da istaknem  da smo u proteklih 12 godina u vlasti ,u našem gradu, imali dobre rezultate i da je Zrenjanin uvek davao svoj maksimum u ostvarivanju zadatih ciljeva. Imamo 9 odbornika u Gradu Zrenjaninu, dva pokrajinska poslanika i jednog republičkog što Zrenjanin nije imao poslednjih 20 godina. Kao deo vladajuće koalicije pre svega svojim profesionalnim radom rukovodstva  i odabranim kadrovima u mnogome smo učestvovali da naš grad ide putem modernizacije i konstantnog napredka. Javna preduzeća kojima upravlja kadar  iz redova Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije beleži poslovne uspehe, a namera nam je  jasna i nedvosmislena, a to je da ostanemo na putu čije smo staze utabali“, rekla je Željka Milošević i istakla da  da u okviru GrO SPS-a Zrenjanin uspehe beleže i mladi  koji su pokretači brojnih akcija i aktivnosti koje nailaze na najpozitivnije kritike, kao i da  ništa manje zalaganja ne daju i dame iz Foruma žena SPS-a.

„Mladi Socijalisti i Forum žena, pored  Gro SPS-a imaju i veliku podršku i od strane Repobličkog i Pokrajinskog nivoa. Verujemo da će GrO beležiti  uspešne izborne rezultate i ostvariti zadate ciljeve u narednom periodu“, rekla je Milošević.

 

Istaknuta operska pevačica, Zrenjaninka Milica Dosković izvela je numeru pod nazivom „Ne dam“  i  oduševila sve prisutne u Kulturnom centru.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić   zahvalio se umetnici na izvedenoj numeri i istakao da su njeni stihovi poruka ove koalicije.

„Stihovi numere Milice Dosković prikazuju prave vrednosti i budi osećanja kod svih nas. Postoje stranke, koalicije i pojedinci koji se ne bi osvrtali na njene stihove. Zato što nemaju nacionalnog osećaja i nisu patriote. Ja sam ponosan  što sam predsednik stranke i lider koalicije koja je izrazito patriotska, ni jedan Socijalista nikada nije izdao svoj narod i svoju državu“, rekao je Ivica Dačić.

„Dobro došli u Zrenjanin, najlepši grad na svetu. Zrenjanin nije grad koji nosi ime po jednom čoveku, ovo je grad koji nosi ime po borbi za slobodu, po borbi  protiv fašizma i  za slobodu i jednakost. Zato  moj grad treba da glasa  za Socijalističku partiju Srbije koja je i dalje nosilac te ideje i koja nikada nije odustala“, rekla je Dubravka Kralj.

„U ovom trenutku Srbija ima jedan interes da sačuva nacionalne interese, a za to nam je potrebno iskusno i odgovorno rukovodstvo. Ne želimo u NATO, ne želimo da uvodimo sankcije Rusiji želimo da vodimo odgovornu nacionalnu politiku. Zato izađite na izbore i glasajte za listu pod rednim brojem 2, „Ivica Dačić – premijer Srbije“ „, rekao je Dušan Bajatović.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma  se osvrnuo na višedecenijski problem koji muči Zrenjanince i poljoprivrednike.

„Ukoliko se problem sa pijaćom  vodom  ne reši u naredne dve godine, uvešćemo vam vodu iz Rumunije. Ovo je poljoprivredni kraj i ja sam poljoprivrednik i znam kako je živeti kao poljoprivrednik. Mi se moramo boriti da se u marketima moraju nalaziti naši proizvodi, a ne da više ima  iz uvoza“, rekao je Dragan Marković i istakao je da samo ekonomski jaka država, kao što je danas Srbija može biti nezavisna i da istrpi sve pritiske od strane nekih velikih sila.

 

POGLEDAJTE VIDEO SA PREDIZBORNE KONVENCIJE U ZRENJNINU: