Sport- Danas je na stadionu kraj Skrobare održana prozivka igrača FK „Radnički Zrenjanin“ čime je počela priprema za predstojeće prvenstvo Srpske lige grupa „Vojvodina“. Prvenstvo počinje 17.avgusta,  na prozivci je bilo 24 igrača, a trener Predrag Kandić  održao je  prvi trening na pomoćnom stadionu.

 

O planovima i ambicijama u svlačionici pred prvi trening govorili su Darko Tošić predsednik kluba,  kao i prvi strateg Kandić.

-Hoću da Vam poželim srećne i uspešne pripreme, da svi budete zdravi pre svega i da se što bolje spremite za predstojeću sezonu.  Pripreme su duge, traju šest nedelja, tokom priprema traje i prelazni rok, gde će se sve iskristalisati i videćemo ko ostaje i koji će  igrači možda doći. Uspeli smo da zadržimo kostur tima i očekujem da budemo još bolji u ovoj sezoni. Ambicije su što bolji plasman na tabeli i afirmacija mladih igrača- istakao je Darko Tošić, predsednik kluba.

 

-Zadržali smo igrače koji su izneli prošlu sezonu i  u ovom momentu imamo više mlađih igrača, odnosno bonusa iz omladinske škole i Akademije Bambi.Danas je na prozivci prisutno 24. igrača, cilj je isti kao i prošle godine, a to je opstanak u ligi i što bolji plasman na tabeli. Hoću da ostvarim što bolji rezultat i da mirno privedem sezonu kraju, da bih pružio šansu mlađim igračima, što veću minutažu i preko potrebno iskustvo. Zakazali smo osam pripremnih utakmica, prvu utakmicu igramo ove nedelje protiv Vojvodine iz Perleza, zatim slede utakmice protiv FK Omladinca iz Novih Banovaca, FK Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva, FK Bečej, FK Borca iz Šajkaša, FK Rešice iz Rumunije  i FK Kabel iz Novog Sada. Generalnu probu pred start prvenstva 11. avgusta odigraćemo protiv Vojvodine iz Perleza- rekao je Predrag Kandić.

Na prozivci su bili: Nikola Grbić, Robert Kiš, Bogdan Jovanov, Predrag Radosavljević, Miljan Milivojev, Ognjen Dučić, Žarko Matić, Stefan Vuković – Lisičić, Nikola Bjelica, Zoran Šemić, Aleksandar i Veljko Petrov, Vladimir i Miloš Zakić, Danilo Pustinjaković, Ivan Vasić, Slobodan Djurić, Aleksandar Rankov, Jovan Blažić, Denis Magda, Aleksandar Milin, Slaviša Bojanić, Jovan Runjevac, zadužili su opremu, a Marko Kovačević i Denis Teljigović, zbog povrede, trening su odgledali pored terena. Nikola Kosović, Srdjan Prokin, Danilo Kondić i još nekoliko njih, kasniće nekoliko dana zbog privatnih obaveza.

Mile Šarenac se nije pojavio na prozivci. Brzonogi levi bek, po potrebi i vezista, otišao je na probu. -U Teleoptiku je i poželeli smo mu sreću, a ako ne završi posao, može da se vrati – rekao je Tošić.

Jovan Runjevac je odradio prvi trening, poslednjih šest meseci bio je član Mladosti iz Bačkog Jarka.

-Hoću u Radnički i nadam se da neće biti problema oko registracije i obećano mi je da ću dobiti ispisnicu – rekao je brzonogi ofanzivac.