Vesti- Na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Gradskoj kući najavljena je manifestacija “Korzo fest 2018”. Ova već tradicionalna manifestacija počeće u petak, 20. jula u 18 časova i odvijaće se svakog petka i subote u glavnoj zrenjaninskoj ulici, do 11. avgusta. Prošle godine “Korzo fest” uvršten je u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija, te kao takav ima podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada, kao i njihovih partnera. 

Program “Korzo festa” najavili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, i članica Organizacionog odbora manifestacije, ispred Turističke organizacije grada, Marica Kosanović.
 “Korzo fest” je nešto što će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu grada tokom letnjih meseci i predstavljati dobru uvertiru za centralnu gradsku manifestaciju, “Dane piva” istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i deodao da je manifestacija  tokom prethodnih sedam godina lepo primljena od strane naših sugrađana i zbog toga je prepoznata i podržana i od strane lokalne samouprave. Ove godine imamo i neke novine na “Korzo festu”, u pitanju je korzo kviz, koji će biti realizovan za naše sugrađane, sa lepim nagradama. Ja pozivam sve Zrenjanince i njihove goste da posete zanimljive programe koji su pripremljeni, a već u petak uveče, na otvaranju, od 22 časa, održaće se koncert grupe “Apsolutno romantično”, kazao je Salapura.
  Ove godine uvedena je novina, naime, najavljeno je i održavanje korzo kviza, s primamljivim nagradama, od kojih je glavna sedmodnevno letovanje za dve osobe u hotelu “Montenegro” u Čanju. Zainteresovani učesnici će popunjavati kupone koji će se dobijati u prodavnicama i baštama ugostiteljskih objekata u glavnoj ulici, ubacivati ih u kutiju pored bine i ukoliko budu izvučeni, moraće da tačno odgovore na određeno pitanje o gradu Zrenjaninu, iz priče koju će prezentovati voditelj u toku večeri. 
Programi “Korzo festa” će se ove godine odvijati tokom četiri naredna vikenda, na dve otvorene lokacije u glavnoj zrenjaninskoj ulici – ispred nekadašnje robne kuće i kod “Vodotornja”. Trajanje programa je od 18 časova do ponoći.  
O detaljima manifestacije i programima govorila je Marica Kosanović. Kazala je da je manifestacija prethodnih godina ostvarila cilj, a to je da se naši sugrađani i njihovi gosti, pre svega, zabave i da u glavnoj ulici, u večernjim časovima tokom letnjih vikenda, dožive nešto lepo, uz dešavanja primerena starom jezgru grada.
-Za najmlađe će program počinjati od 18 časova i za njih su pripremljene dečje i lutkarske predstave, moći će da plešu sa plesnim grupama, da učestvuju u radionicama, slikarskim i zanatskim, a ispred “Vodotornja” postojaće, kako smo je nazvali, “Naša mala pijaca”, gde će oni te svoje predmete koje su napravili moći i da prodaju. Celovečernji koncert održaće i muzički centar “Bolero”, koji ove godine obeležava 25 godina postojanja, imaćemo i malu modnu reviju, decu će zabavljati i poznati „Haos animatori”, rekla je Kosanovićeva i dodala da, nakon dečjih programa, od 22 časa, slede nastupi muzičkih bendova, koji će predstaviti različite muzičke žanrove, odabrane za ovaj ambijent.
Naredne subote, 28. jula, kao deo “Korzo festa” biće održana 19. po redu manifestacija “Banatske vredne ruke”, uz nastup popularne Biljane Krstić i tamburaša, od 20 časova. U petak, 3. avgusta, predstaviće se vinari iz Zrenjanina i Vršca, uz prodaju i degustaciju najboljih vina sa ovih prostora. Neće izostati ni tradicionalna slikarska radionica za decu i prodajna izložba slika, koju vodi akademski slikar iz našeg grada Viorel Flora.
POGLEDAJTE  KOMPLETAN PROGRAM „KORZO FESTA“: