Politika- Završeno je Svetsko prvenstvo u fudbalu, i to utakmicom između Francuske i Hrvatske. Alisa Kockar, portparolka demokrata, smatra da bi to bila utakmica kao i svaka druga da nije bilo i reakcija iz Zrenjanina:

„Svako je imao pravo da sam bira za koga će navijati i tako i treba da bude, ali nastup gospodina Bađoka na društvenim mrežama jednostavno nije ponašanje primereno jednom poslaniku Skupštine AP Vojvodine, multietničke sredine u kojoj zajedno žive Srbi, Mađari, Hrvati, Rumuni, Slovaci… Navijanje i strast prema fudbalu su jedno, a vređanje i govor mržnje drugo.“

Gospodin Bađok je poslanik Srpske napredne stranke, stranke koja se prema svom programu zalaže za evropske vrednosti. Na samom vrhu prioriteta navedenih u programskoj platformi Srpske napredne stranke nalaze se upravo nacionalne manjine, njihov položaj i zaštita prava. Da li pokrajinski poslanik ne poznaje programska načela svoje stranke ili ih svesno ne poštuje jer u njih ne veruje? To je pitanje za nadležne organe Srpske napredne stranke.

„Kako se danas pripadnik bilo koje manjine oseća kada vidi ovakvo istupanje predstavnika vlasti, i to predstavnika najvišeg organa vlasti u Vojvodini? Kakvu to poruku šalje građanima Vojvodine? Smatramo da je neophodno da se pokrajinski poslanik u što kraćem roku barem izvini građanima zbog svog ponašanja“, zaključuje portparolka demokrata.