Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juče je prisustvovao  potpisivanju ugovora o prenosu novčanih sredstava između Pokrajinske vlade i Javnog preduzeća „Putevi Srbije” za finansiranje izrade plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju saobraćajnice (obilaznice) Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka i izrade tehničke dokumentacije, studija, elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

Reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara od čega je ovim ugovorom Pokrajinska vlada obezbedila 125 miliona dinara.

Predsednik Mirović je naglasio da je važna vest to da će ove godine početi izgradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina, a kasnije od Zrenjanina do Novog Sada. U narednim nedeljama počeće izgradnja takozvanog „smajlija“ – brze saobraćajnice od granice naše zemlje sa Hrvatskom do granice sa Rumunijom, od Sombora do Srpske Crnje.

„Nastavićemo zajednički da radimo i uređujemo autoputeve, brze saobraćajnice i lokalne puteve na teritoriji Vojvodine“, izjavio je ministar Vesić i istakao da je gotovo 100 miliona evra uloženo u saobraćajnu infrastrukturu u Vojvodini.

 

Izvor: www.vojvodina.gov.rs