Zrenjanin- U nevremenu koje je 03.08.2018. godine zahvatilo Zrenjanin sa velikom količinom padavina, u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je došlo do havarija.

Dr Vladimir Arbutinov i MSc prof. Srđan Kalnak, pomoćnici direktora Bolnice ističu da su , kao najvažnije, svi pacijenti zbrinuti, ni jedan pacijent nije povređen i nema ugroženih. Drugi prioritet su medicinski aparati, koji su takođe svi sačuvani i svi su u funkciji, kuhinja i vešeraj su osposobljeni, što je od izuzetnog značaja, trenutno ni jedan od liftova u Novoj bolnici nije u funkciji, svi su pod vodom. Jedini lift koji radi je teretni lift, koji je u upotrebi za hitne pacijente.
Najveća šteta je u Službi ginekologije i akušerstva, gde je došlo do prokišnjavanja velike količine vode. U jednom momentu je pola Službe bilo pod vodom, ali brzom reakcijom osoblja, sve trudnice, sve porodilje i sve bebe su izmeštene na sigurno, u suvi deo. Na Odeljenju hirurgije je popustilo jedno krilo, tako da su pacijenti odatle premešteni u drugi deo Odelnjenja i  na druga odeljenja. Takođe je bilo curenja i u starim objektima, gde šteta nije toliko velika.
  
Bolnicu je obišla pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić, koja je naglasila da je voma zadovoljna sa onim što je zatekla, a to je da je osoblje Bolnice, na čelu sa menadžmentom zaista izvanredno prihvatilo ovu situaciju i rešilo je na najbolji mogući način. Dr Bojanić ističe da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio sredstva za sanaciju krova upravo ovog objekta. Krov je star, dotrajao, tako da je Ustanova aplicirala za sredstva i dobila ih. Početak radova očekujemo u najskorijem roku.
Sve trudnice urednog kliniičkog toka koje su prispele za porođaj biće upućene u Opštu bolnicu Vrbas. Trudnice koje su rizične će biti upućene u Klinički centar u Novom Sadu. Akutni infarkti će biti upućivani u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremsku Kamenicu do sanacije liftova.
Menadžment Bolnice je brzo reagovao, kao i veliki broj zaposlenih u Službi tehničkih poslova i investicione izgradnje i Službi sanitarnog nadzora, koji su došli od svojih kuća kako bi pomogli.
Takođe, brzom reakcijom nadležnih gradskih službi: Jedinice civilne zaštite opšte namene Grada zrenjanina i pripadnika Vatrogasno spasilačkog bataljona, koji su ostali do kasnih noćnih sati, šteta je sanirana u rekordnom roku. Dr Arbutinov  se posebno zahvaljuje gradonačelniku čedomiru Janiću na pomoći u ljudstvu i direktoru Doma zdravlja Zrenjanin Mr Miodragu Subiću za nesebičnu pomoć u Službi hitne medicinske pomoći, bez koje noćas ne bi mogli funkcionisati.