Sport- Kadeti zrenjaninskog Radničkog bili su ubedljivi u prvenstvu Vojvodine  prethodne sezone i na impresivan način plasirali se u Ligu Srbije.Skoro kompletan kadar prešao  je u juniorski pogon i nova ekipa nastupiće u izmenjenom i daleko mlađem sastavu. Darko Nović je novi trener kadeta i svojim znanjem i iskustvom doprineće ovoj mladoj ekipi.

-U nedelju smo domaćini subotičkom Spartaku i videćemo kako će se otvoriti utakmica. Mladji smo od drugih, kadeti su 2002 godište, a nama je pola startera godinu mladje i imamo igrače iz generacije 2004. Fizički su dobro priprmeljeni, mogu lako da istrče utakmicu i na tom planu možemo sa ostalima. Radi se o deci i digla su se u odnosu na prethodni period i na testovima pokazala da imaju potencijala i da čine zalog za budućnost – rekao je trener Nović.

Iskusni stručnjak izjavio je da rezultat ne treba da bude u prvom planu i da igrači nisu opterećeni pobedama.

-Kad su deca u pitanju, bitan je kvalitet i njihov razvoj i cilj je da se stvori igrač za prvi tim i za više. Garantujem da će, za godinu dana, ovi momci moći da treniraju sa seniorskom ekipom. Ovde ima dosta talenata i nije čudo što su kadeti, koji su se plasirali u Ligu Srbije, danas uz prvi tim i biće bonusi u seniorskom pogonu. Da napomenem, imamo i drugu kadetsku ekipu, koja će da se takmiči u Vojvodjanskoj ligi i njeni igrači će da nadopunjuju sastav za Ligu Srbije.

Nović je napomenuo da su rano krneuli sa pripremama, da je odziv na treninge bio maksimalan i da u dečicu ima veliko poverenje. Dodao je i ovo.

-Sjajni su, vaspitani i hoće da uče. Žele da su na terenu svaki dan. Cilj je da ostanemo medju najboljim kadetskim timovima Srbije. Nama će svaka pobeda da bude poput Lige šampiona. Nas najveći ne zanimaju, kapa dole Crvenoj zvezdi, Partizanu, „Čuki“, da ne nabrajam, ali ima onih sa kojima možemo da se ravnopravno borimo. Siguno da nećemo da budemo pod opterećenjem, rekao sam da se nadigravaju i bore, a rezultat neće sigurno izostati. Idemo od jendog do drugog meča i dokle ćemo da stignemo, videćemo. Bilo bi lepo da budemo dobri na startu i pobedimo Spartak. Dečacima verujem i znam da će se posvetiti kao nikada do sada. Oni su ove dane sanjali – zaključio je Darko Nović.

Ove sezone za kadete nastupaće : Golmani : Stefan Bačko, Nikola Đurković, IGRAČI: Nikola Stevanović, Vid Sarić, Kristijan Vignjević, Stefan Prokin, Ilija Lisica, Danilo Janjatović, Dragan Ćušić, Radovan Aradjanin, Bogdan i Dušan Pecarski, Jovan Nović, Blagoje Marković, Šepa Nikola, Aleksandar Stanković, Miloš Božić, Marko jankov, Stefan Gajilović, Milan Mijatović, Nemanja Novakov.

 

Darko Tošić je direktor Radničkog i trener u omladinskom pogonu. Uveo je kadete u elitu Srbije i sa tom generacijom nastavio u juniorskom pogonu.

-Novića smo angažovali zbog znanja i iskustva i mnogo je podigao novu kadetsku selekciju. Svu pažnju usmerili smo na školu i ona je u fokusu. Iz Zrenjanina nikad niko nije igrao kadetsku Ligu Srbije i ovaj početak za nas mnogo znači. Iz kvantiteta smo napravili kvalitet, okupili što vredi i nismo postavili nikakav imperativ u pogledu rezultata. Bitno je da se maksimalno angažuju i posvete, a rezultati neće izostati– zadoovljan je direktor Tošić.

 

 

 

Tekst: Budimir Cvijetić