Sport- Fudbaleri Radničkog  na ovosezonskoj premijeri, pred domaćom publikom, doživeli su poraz od ekipe Tise iz Adorjana rezultatom 1:3. Treba istaći da su gosti nakon odlično prikazane igre zasluženo slavili na terenu kraj „Skrobare“.

Prvo su zapretili igrači Radničkog, kada je Mirić u 3. minutu  sa desne strane ubacuio loptu u peterac za Kovačevića koji je loptu poslao pored gola.

Gosti su odmah zapretili preko Kostića, koji je na sreću domaćih bio neprecizan. Isti igrač, Kostić,  je u 14. minutu desno iskosa snažno šutirao, ali je Ranđelović sjajno intervenisao i spasio gol crveno-crnih.
Minut kasnije, nakon kornera, koji je izveo Tomišić, Pronek je bio najviši u skoku i glavom pogodio za vođstvo gostiju od 0:1.

Sve fotografije sa meča FK Radnički- FK Tisa možete preuzeti na fotoklik.rs


Odmah nakon pogotka zapretio je Maljukan, ali je lopta nakon šuta sa ivice šesnaesterca završila pored gola.
U 31. minutu golman Ranđelović ispucava loptu duboko na polovinu gostiju, lopta stiže do Popova koji odlično pronalazi Kovačevića, a ovaj sa 16 metara pogađa donji levi ugao za izjednačenje.


Kovačević, tri minuta kasnije, probija po desnoj strani dodaje loptu Popovu koji sa 7 metara, na sreću gostiju, pogađa stativu.


Nakon faula nad Popov Stefanom, Stepančev, desno iskosa, izvodi slobodan udarac, lopta stiže do Nikolića koji loptu glavom šalje iznad prečke gostiju.
U 41. minutu dolazi do greške na sredini terena igrača Radničkog, loptu uzima Kostić i postiže gol za 1:2 na poluvremenu.

U 55.  minutu prvu priliku imali su igrači Radničkog, ali je Borisavljević bio neprecizan. Gosti iz Adorjana su u 62. minutu zapretili preko Slavujica koji je sa 10 metara šutirao tik pored gola. Minut kasnije Provči Danilo imao je stopostotnu šansu, ali je sjajni Ranđelović opet spasao siguran pogodak.

Uzvartili su igrači Radničkog preko Radića, ali je on sa 12 metara šutirao direktno u golmana gostiju Stajkovića. Golman Ranđelović opet je bio na visini zadatka i u 70. minutu odbranio šut raspoloženog Kostića. Sledi hladan tuš za igrače Radničkog kada je, na asistenciju Zolnajića, Kostić pogodio za 1:3  u 74. minutu.

Nakon postignutog gola nastavili su gosti i dalje sa napadima, imali nekoliko prilika i pokazali da su zasluženo odneli sva 3 boda iz Zrenjanina.

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Ranđelović, Nikolić, Vrbljanac, Stevanović, Popov, Sandulović, Kovačević, Borisavljević, Maljukan, Mirić i Stepančev. Zamenici igrača: Nosalj, Šemić, Janjatović, Radić, Kosović i Pecarski.

FK TISA: Stajković, Pronek, Kostić, Viola, Slavuljica, Tomišić, Cucić, Svitić, Tomić, Provči i Zolnajić. Zamenici igrača: Ladanji, Juhik, Krunc, Lekaj, Mitrović, Ivandekić i Mesaroš.