Sport- Na stadionu kraj „Skrobare“ fudbaleri Radničkog pobedom nad ekipom Crvene Zvezde iz Novog Sada uspešno su otvorili sezonu u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“. Strelac za pobedu Radničkog  bio je Zakić u 63. minutu nakon šuta iz slobodnog udarca.

Otvorili su gosti dobro utakmicu i već u osmom minutu nakon centaršuta Milića, Rađen udara glavom , ali golman Đurić odlično interveniše i rezultat ostaje nepromenjen. Radnički posle 20 minuta preuzima inicijativu, u 23. minutu Matić glavom upućuje udarac sa peterca, ali golman gostiju Glavičanin spašava siguran pogodak. Nedugo zatim u 26. minutu Milivojev odlično proigrava Grbića koji dribla dva igrača i zatim šutira, ali njegov šut glavom blokira Lazović i loptu šalje iznad gola. Matić u 34. minutu pronalazi Krstinića koji sa tri metra šutira direktno u golmana Glavičanina i rezultat u prvom poluvremenu ostaje nepromenjen 0:0.

 

Odmah na početku drugog poluvremena, u 49. minutu Matić je srušen u šesnaestercu Zvezde i sudija pokazuje na belu tačku. Penal izvodi Milivojev, ali njegov šut uspešno brani Glavičanin. U 57. minutu Ignjić šutira sa 20 metara ka golu Radničkog, ali na sreću golmana Đurića pogađa stativu.

Nakon faula nad Milivojevim u 63. minutu Zakić izvodi slobodan udarac leva iskoso i pogađa suprotan ugao za vođstvo i konačnih 1:0 za Radnički.

FK Radnički Zrenjanin– Đurić Slobodan, Milin Aleksandar, Bjelica Nikola, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Kiš Robert, Krstinić Nikola, Lisičić-Vuković Stefan, Milivojev Miljan, Matić Žarko i Zakić Miloš. U igru su još ulazili: Jeftić, Vukelja i Malek.

 

Crvena Zvezda Novi Sad: Glavičanin Nikola, Stajić Aleksa, Ilijin Stefan, Lazović Đorđe, Rađen Nikola, Ignjić Aleksandar, Isailović Dušan, Stoicev Mladen, Zečević Marko, Milić Nikola i Bubnjević Vlada. Zamenici igrača: Tarabić Luka, Karać Dejan, Rajković Marko, Milivojević Dragan, Kostoć Luka, Stojanović Vladimir i Blažić Ognjen.

  • TABELU I REZULTATE SRPSKE LIGE MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM PORTALU POD RUBRIKOM KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI