Zrenjanin- Specijalizovana vozila za odgušenje kanalizacione mreže, mobilne pumpe, potrebna vozila i mehanizacija, kao i više od 50 radnika neprekidno se nalaze na terenu i rade na otklanjanju problema u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacione mreže i uklanjanju atmosferskih voda sa putnih površina. Radovi će trajati neprekidno tokom noći i sutrašnjeg dana.

 

Uklanjanje atmosferskih voda kod garaža u naselju 4. juli. Nevreme koje je pogodilo u popodnevnim časovima naš grad, sa obilnim padavinama (za sat vremena palo je 85 litara kiše po kvadratnom metru), prouzrokovalo je brojne probleme u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacione mreže, a ogromne količine vode zadržale su se na putnim površinama, a iskakanje trafostanice koja doprema električnu energiju bunarskim pumpama na izvorištu, odakle se grad snabdeva vodom, dovelo je do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada, kao i do nestanka struje u pojedinim delovima grada.

Odgušenje kanalizacione mreže i uklanjanje vode u Petefijevoj ulici. U odnosu na razmere nevremena ekipe Elektrodistribucije u kratkom roku su sanirale kvar na trafostanici i obezbedili električnu energiju neophodnu za rad bunarskih pumpi, pa su stručne službe JKP „Vodovod i kanalizacija“ vrlo brzo obezbedile uredno vodosnabdevanje na teritoriji celog grada.

U delovima grada gde je nestalo struje odmah su uključeni agregati na crpnim stanicama preduzeća čime je sprečeno još veće zadržavanje vode na putnim površinama i obilnije izlivanje otpadnih voda u objekte građana.


Gradonačelnik Janjić i direktor Vodovoda Bodiroga obilaze crpnu stanicu „Centar“ nakon nevremena
Odmah po prestanku padavina angažovana su sva raspoloživa sredstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ na otklanjanju nastalih zagušenja i uklanjanju vode sa putnih površina.

Specijalizovana vozila za odgušenje kanalizacione mreže (VOME), mobilne pumpe, potrebna vozila i mehanizacija, kao i više od 50 radnika neprekidno se nalaze na terenu i rade na otklanjanju problema u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacione mreže i uklanjanju atmosferskih voda sa putnih površina.

Specijalizovana vozila za odgušenja kanalizacine mreže (VOME) su neprekidno na terenu

Ekipe su intervenisale po planu prioriteta definisanom za vanredne situacije poput ovog nevremena. Prvo se intervenisalo u bolnici i njenoj neposrednoj okolini, zatim na svim ključnim crpnim stanicama za prikupljanje otpadnih voda, potom na ključnim saobraćajnicama (nadvožnjak, magistrala, putevi prioritetnog značaja…), a potom u ulicama i na mestima gde je došlo do najvećeg zadržavanja atmosferskih voda i gde su problemi u funkcionisanju kanalizacione mreže bili najveći.

Intervencija u naselju 4. juli
Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su neprekidno na terenu, radiće se i tokom noći i narednog dana, dok se ne otklone svi problemi u funkcionisanju kanalizacione mreže i ne uklone atmosferske padavine sa svih većih površina.