Zrenjanin- U okviru tradicionalne manifestacije „Dani piva“ prvi put će biti održana „Vesela Begejska regata“ u trajanju od četiri dana. Ovaj mali rečni karavan upotpuniće ovu manifestaciju i obradovati sve ljubitelje reke, piva i dobre zabave.

Maršuta regate je ukupne dužine od 80km, na ruti od Srskog Itebeja, preko Torka, Žitišta i Kleka, do Zrenjanina. Prvi put na jednoj ovakvoj regati biće prisutna i deca, kao i meštani iz svih okolnih mesta smeštenih na obali reke Begej i šire, a koji žele da zaplove i osete na kratko lepote prirode i značaj reke. Među učesnicima regate su i nautičari iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Smedereva, Pančeva, Kovina, Stare Pazove…

Cilj regate je svakako promocija vodnih resursa grada Zrenjanina i okoline, kao potencijala za razvoj nautike i turizma.
U organizaciji su uključeni Grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina, i Turistička organizacija opštine Žitište.

PROGRAM REGATE:

 

PRVI DAN 30.08. (četvrtak) Srpski Itebej – Torak – Žitište
Start regate je u 12 časova na prevodnici u Srpskom Itebeju, plovidba u dužini od 35km do Žitišta uz kraću pauzu u Torku. Sledi doček u Žitištu, ručak, turistički obilazak i druženje prisutnih uičesnika regate, gostiju i domaćina.

DRUGI DAN 31.08. (petak) Žitište – Klek
Plovidba od Žitišta do Kleka u dužini od 10 km, prelazak brodske prevodnice i pristajanje uz obale prevodnice, gde će se ujedno organizovati i program dočeka regate.

TREĆI DAN 01.09. (subota) Klek – Zrenjanin
Plovidba od Kleka do Zrenjanina u dužini od 35 km, dolazak regate u Zrenjanin, pristajanje kod gradske pivnice i Muzeja piva. Goste će u restoranu pivnice dočekati predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina pri čemu će se u 15 časova sa pozdravom dobrodošlice obratiti direktor Turističke organizacije, Zoran Ljubotina  i pomoćnik gradonačelnika za oblast lokalnog društveno-ekonomskog razvoj grada, Duško Radišić. Nakon dočeka regate, biće upriličena i poseta manifestaciji u okviru različitih programa za sve ukuse i uzraste.

ČETVRTI DAN 02.09. (nedelja) Zrenjanin  (završetak regate)
Poslednjeg dana regate organizovana je poseta Muzeju piva u ranijim jutarnjim satima, nakon čega i panoramsko razgledanje grada i okoline otovorenim turističkim autobusom na sprat. Nakon vožnje sledi povratak na plovila i polazak kući.