Zrenjanin- U okviru 33. „Dana piva“ sinoć je na Trgu slobode  održan 35. po redu „Zlatni kotlić“, 11. Memorijal „Đula Farkaš – Farki“, kao i „Dan Mađarske“. Gradovi i banje iz Mađarske i Srbije  predstavili su  tradiciju i svoje turističke potencijale. 

Ribarsko gazdinstvo Ečka pripremilo je 2000 porcija riblje čorbe koje su besplatno podeljene posetiocima.

 

 

 

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ okupio je veliki broj vrsnih kulinara i poznavaoca ovog alaskog specijaliteta. Tročlani žiri u sastavu  Simić Bata, Mandić Tibor i Zoltan Pabdi izabrao je pobednika, prvo mesto osvojio je Perica Rauški iz Stajićeva, drugo mesto pripalo je Oskaru Erešu iz Novog Bečeja, dok će treće mesto osvojio Miladin Pavlović iz Stajićeva.

Nagrade su uručuli predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, predsednik Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i Vuk Radivojević pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

  

  

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su predsednik organizacionog odbora manifestacije Aleksandar Farkaš, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnik Mađarske delegacije Imre Varga.

 

O značaju ove manifestacije za grad i građane Zrenjanina govorio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

– Danas smo održali veoma sadržajan sastan na kojem smo privrednike iz Zrenjanina spojili sa privrednicima iz Mađarske i to je suština ovog okupljanja, a posebno se zahvaljujem prijateljima iz Mađarske koji su došli da predstave svoje potencijale i time obogatili našu manifestaciju- rekao je Gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

Predsednik organizacionog odbora manifestacije Aleksandar Farkaš poželeo gostima iz Mađarske da se prijatno osećaju u Zrenjaninu i istakao da će tradicija predstavljanja država biti nastavlejna i sledeće godine.

Predstavnik Mađarske delegacije Imre Varga svečano je otvorio ovu manifestaciju, zahvalio se gradonačelniku Zrenjanina na pozivau i prijatnom dočeku.

-Nadam se da ćete  upoznati  potencijale naše države i da ćete posetiti banje koje su se predstavile- rekao je Imre Varga.