Politika- Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas pismo gradonačelniku Zrenjanina, gospodinu Čedomiru Janjiću.

Poštovani gradonačelniče,

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina dele zabrinutost građana i građanki našega grada zbog velikog problema sa zdravom pijaćom vodom.

Pokušaji završetka realizacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode ukazali su na brojne propuste u radu lokalne vlasti i Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Otvoreno pismo koje je uputio investitor “Grupa Zillio“ u kome obaveštava zrenjaninsku javnost da je odlučio da svoja prava brani i ostvari pred nadležnim sudovima, jer postrojenje za prečišćavanje vode još uvek nije pušteno u rad, samo još upotpunjuje sliku o katastrofalnoj situaciji vezanoj za snabdevanje zdravom pijaćom vodom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je upozoravala da može doći do ovakvog ishoda, pozivala na razgovor u Skupštini grada, međutim, do sada ste se oglušili o svaki naš predlog.

Tražimo od vas da, u skladu sa članom 61. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicirate sazivanje sednice Skupštine na kojoj bi odbornici bili obavešteni o svim bitnim pojedinostima vezanim za ovaj problem.

Vreme je da otvoreno razgovaramo. Građanke i građani Zrenjanina zaslužuju da čuju istinu u vezi sa ovim važnim problemom koji nas sve muči.