Zrenjanin-Izložba pasa mešanaca, kao i pasa sa pedigreom održana je danas u Parku prijatelje dece u organizaciji Kunološkog društva Zrenjanin u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

-Za svu decu pripremljene su simbolične nagrade, kao i slatki paketići. Na ovaj način želimo da deci koja iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da posećuju kinološke manifestacije pružimo priliku da i oni osete draž takmičenja, kao i da ih podučimo da se jednako voli i pas bez rodovnika i da može može biti prelep i pobediti na takmičenju- rekao je Vladimir Vujin, predsednik „Kinološkog društva Zrenjanin“.

U okviru izložbe, tradicionalno u saradnji sa JKP ”Čistoća i zelenilo”Zrenjanin postavljen i štand za udomljavanje pasa iz Prihvatilišta u Zrenjaninu. Brojni posetioci, mogli su  na licu mesta da dobiju sve informacije u vezi udomljavanja pasa i koje su njihove obaveze kao budućih vlasnika.

-JKP „Čistoća i zelenilo“ uvek podržava podržava ovakve manifestacije, jer želimo da pokažemo našim najmlađima da treba da vode računa o životinjama, da imaju svog kućnog ljubimca, jer će samim tim biti bolji ljudi- rekla je Danijela Tančić, menadžer za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

-JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, od početka rada promoviše udomljavanje, kao jedan od načina smanjenja populacije napuštenih životinja i možemo reći da je do sada udomljen veliki broj njih. Ponosni smo na naše sugrađane, jer samim činom udomljavanja pokazuje se i da čovek može biti prijatelj psu. Još jednom da podsetimo naše sugrađane da je udomljavanje besplatno svake subote u Privremenom prihvatilištu od 10 do 13 časova, a sve informacije zainteresovani građani mogu dobiti i putem telefona 064/811-68-78- istakla je Danijela Tančić.