Zrenjanin- Privredna manifestacija ZrBizNet svečano je otvorena danas u hali Medison u prisustvu predstavnika Ministarstva privrede, gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, predstavnika Privredne komore Srbije, kao i Razvojne agencije Srbije i Vojvodine, Unije poslodavaca Srbije i privrednika.

Privredna manifestacija ZrBizNet ima za cilj umrežavanje privrednika i preduzetnika, dogovaranje i sklapanje novih poslovnih angažmana, edukaciju preduzetnika, promociju zanata, a sve u cilju efikasnijeg lokalnog ekonomskog razvoja.

Drugi Privredni sajam svečano je otvorila Katarina Jovanović Obradović i istakla da su organizatori učinili napor da ona bude masovnija i posećenija nego prošle godine, sa novim sadržajima i većim brojem učesnika i programa.
 
Ona je i napomenula  da je osnovni zadatak Ministarstva privrede da podstiče privredni razvoj u našoj zemlji.
“U prethodnom periodu puno smo radili, pažnja je bila na privlačenju investicija i unapređenju poslovnog okruženja. Mislim da se u Zrenjaninu najbolje osećaju i da će se tek osetiti pozitivni rezultati dolaska velikih stranih kompanija, ali govorimo i o podršci domaćim kompanijama, malim i srednjim preduzećima, koju realizujemo s našim partnerima. Kada govorimo o poslovnom okruženju, mnogo toga je urađeno, a ja bi iskoristila priliku da ukažem na veliki projekat koji realizujemo zajedno s partnerima u Vladi, “E-papir”, a koji se odnosi na unapređenje svih administrativnih procedura s kojima se susreću privrednici kada komuniciraju s državnom upravom”, istakla je Katarina Jovanović Obradović.
Goste i učesnike sajma pozdravio je, u ime domaćina, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, istakavši da posle lepih vesti iz Pekinga, prethodnih dana, sve ono što je rađeno na promociji Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje i privređivanje, polako pokazuje svoje rezultate.
“Samo prošle godine preko tri hiljade novih radnih mesta otvoreno je u gradu Zrenjaninu, ove godine između 1500 i 1600, a čuli ste ko nam dolazi sledeće godine, kakve su investicije, preko milijardu dolara biće uloženo, pre svega, u proizvodnju i sve to je sjajna vest ne samo za grad Zrenjanin, već za celu Srbiju”, kazao je gradonačelnik, osvrnuvši se i na domaće preduzetnike.
“Posebno mi je drago što mogu da pozdravim zrenjaninske preduzetnike i male privrednike, koji više nisu “mali”, koji se razvijaju i rame uz rame sa stranim investitorima učestvuju u kupovini zemljišta u našim industrijskim zonama i mislim da je to pravi pokazatelj da se privreda u Zrenjaninu razvija i da ovaj grad ponovo postaje industrijski centar, ne samo srednjeg Banata, nego cele regije”.
 
Nermina Ljubović savetnica predsednika Privredne komore Srbije ukazala je na značaj vesti koje su proteklih dana stizale iz Kine, a ticale su se upravo Zrenjanina.
“Mislim da nema grada u Srbiji u koji je u samo jednom danu stiglo toliko dobrih vesti, kao što je stiglo u Zrenjanin iz Kine. Zrenjanin je pravi primer kako lokalno može da postane privlačno i koliko se isplati unapređenje poslovnog ambijenta na lokalu”, kazala je Ljubović. 

Pogledajte program manifestacije za petak i subotu:

Petak 21. septembar

11h Predstavljanje turističkih ponuda i sastanak turističkih radnika (Hala Medison)

12h Prezentacija programa za razvoj privrede (velika bina, Hala Medison)

12h Promocija proizvoda i usluga lokalnih preduzetnica (program na štandu za žensko preduzetništvo)

13h Psihološke radionice: “Efektivna komunikacija” i “Kako uspostaviti ravnotežu poslovnih i privatnih obaveza” (program na štandu za žensko preduzetništvo)

13h Susret poslovnih asocijacija Srbije – očekuje seučešće predstavnika poslovnih asocijacija iz cele države (mala sala, Kristalna dvorana)

14-18h Iskusite virtualnu stvarnost (Hala Medison)

16-21h Prvi popodnevni market zanatskih proizvoda, zabavno-muzički program i degustacija gastronomskih proizvoda (Krađorđev park)

Subota 22. septembar

10-12h Dečija pijaca i zabavni program za decu (Karađorđev park, pored Hale Medison)

  • Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina
  • Plesni studio Free Dance
  • Crtanje karikatura
  • Nagradna igra za decu
  • Dodatna iznenađenja
  • Modna revija sportske opreme za decu

11h Promocija Noći istraživača (Hala Medison)

  • eksperimentalne naučne radionice za decu

10-12h Sajam zapošljavanja (Hala Medison)

12h Izvlačenje dobitnika nagrade za posetioce(Hala Medison)

Organizatori sajma ističu da je Privredni sajam dobra prilika za zapošljenje, unapređivanje znanja, umrežavanju ljudi, unapređivanju poslovanja, ali i dobra prilika da se posetioci odmore, učestvovuju u nagradnim igrama i da se zabave.

Manifestaciju ZR-BIZNET organizovali su Grad Zrenjanin, Privredna komorta Srbije,  Unija poslodavaca Srbije i OUP .