Zrenjanin- „Kinološko društvo Zrenjaniniz Zrenjanina  u  nedelju, 23. septembra 2018. godine sa početkom u 10:00 časova,  u Parku prijatelja dece (park pre Motela), organizuje izložbu pasa mešanaca, kao i pasa sa pedigreom, a vodiči trebaju biti deca.

-Prijava je kao i do sada na dan izložbe, a ulaznice su plastični čepovi, jer podržavamo akciju „Čep za hendikep“. Svu decu očekuju simbolične nagrade, kao i slatki paketić. Na ovaj način želimo da deci koja iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da posećuju kinološke manifestacije pružimo priliku da i oni osete draž takmičenja, kao i da ih podučimo da se jednako voli i pas bez rodovnika i da može može biti prelep i pobediti na takmičenju. Posebna napomena je da psi moraju biti vakcinisani protiv besnila. U okviru manifestacije organizujemo takmičenje i za najlepši crtež psa, deca će na licu mesta crtati, a obezbedili smo i  pribor za crtanje. Kao i do sada, žiri će biti klovnica Di Di i podmladak „Kinološkog društva Zrenjanin“, istakao je Vladimir Vujin, predsednik „Kinološkog društva  Zrenjanin“ i pozvao najmlađe sugrađane da dođu i druže se.

-U okviru izložbe, tradicionalno u saradnji sa JKP Čistoća i zelenilo”Zrenjanin, biće postavljen i štand za udomljavanje pasa iz  Prihvatilišta u Zrenjaninu. Brojni posetioci, moći će  da na licu mesta dobiju sve informacije u vezi udomljavanja pasa i koje su njihove obaveze kao budućih vlasnika. Udomljavanje je besplatno i sve što je potrebno je to da budući vlasnik psa ponese ličnu kartu i potpiše ugovor. Poznato je da JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, od početka rada promoviše udomljavanje, kao jedan od načina smanjenja populacije napuštenih životinja i možemo reći da je do sada udomljen veliki broj njih. Ponosni smo  na naše sugrađane, jer  samim činom udomljavanja pokazuje se i da čovek može biti prijatelj psu. Još jednom da podsetimo naše sugrađane da je udomljavanje besplatno svake subote u Privremenom prihvatilištu od 10 do 13 časova, a sve informacije zainteresovani građani mogu dobiti i putem telefona 064/811-68-78, istakla je Danijela Tančić, menadžer za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.