Sport- Predhodnog vikenda održano je jedno od najmasovnih takmičenja za mlade perspektivne kajakaše celog sveta gde je učestvovalo 50 zemalja. Reprezentaciju Srbije činilo je 36 kajakaša među kojima su i  tri kajakaša Kajak kluba “Begej” koji su pored činjenice da im je ovo prvi nastup za reprezentaciju ostvarili zapažene rezultate.


Nastup zrenjaninskih kajakaša na ovom takmičenju u Poznanu u Poljskoj bio je izuzetno značajan za sticanje iskustva na međunarodnim takmičenjima koje ove perspektivne takmičare očekuje u budućnosti. 

Zapažen rezultat ostvario je Nikola Kovačević ulaskom u finalne trke takmičara 2001. godište u olimpiskoj disciplini K-2 1000m sa partnerom Perak Nikolom i osvojeno 7. mesto, sa ne tako velikim zaostatkom za osvajanje medalje.

 Milanu Zvekiću je u istoj disciplini K-2 1000m dečaka mlađih godinu dana sa partnerom Hadnađev Aleksandrom malo  falilo da dođu do finalne trke obzirom da su zauzeli 4. mesto u polufinalnoj grupi, dok su prva tri čamca ulazila u finale, pa su u ukupnom plasamnu zauzeli 11. mesto, dok je Vukov Biljana u konkurenciji devojčica 2003. godište u trci K-1 1000m izuzetno dobro izveslala u kvalifikacionoj grupi gde je zauzela odlično 4. mesto i direktno se plasirala u polufinale, gde je ostvarila 8. mesto i završila svoje takmičenje u poljskom Poznanju.

Takmičari  KK Begej ovo takmičenje su ocenili kao jako dobro, obzirom da je konkurencija bila izuzetno jaka naročito reprezentacije Mađarske, Nemačke, Slovačke i Česke, te je ovo dobra motivacija za još bolje pripreme i rad za narednu sezonu kako bi se što bolje pripremili za takmičenja naredne godine gde ih početkom godine očekuje provera takmičarske forme i još više međunarodnih takmičenja.

Treneri Jožef Juhas, Goran i Srđan Đorđević  su zadovoljni postignutim rezultatima ove takmičarske godine mada su oni mogli biti i bolji.

-Upornost takmičara sa stručnim radom doneo rezultat ulazkom u reprezentaciju tri takmičara, naredne godine to očekujemo i od drugih takmičari poput Beatrix Orban, Vilmoš Kopi, Deak Levente, Bojana Kojčić, Nikola Tatalović i ostali takmičari budu  što spreminiiji za narednu takmičarsku sezonu. Još jednom im čestitamo na ostvarenom zapaženom rezultatu sa željom da rezultati u narednoj takmičarskoj sezoni budu još bolji- ističu treneri KK Begej.