Politika- Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na nestručnost i bahatost predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu. Njihov rad je hronično loš, a neozbiljnost je karakteristika koja se često uočava.

Brojni problemi u Zrenjaninu bili su razlog da članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine upute zahteve za ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja.

 

-Naše članove je interesovalo kada će vlast isporučiti građanima Zrenjanina zdravu pijaću vodu, kada će biti završena obilaznica, zatim zašto vlast ne preduzima ništa po pitanju smrada iz kafilerije, ali i kada će pored partijskih funkcionera i stranaca i poljoprivrednici moći da dobiju poljoprivrednu zemlju u zakup. Na ova pitanja lokalna vlast je odgovorila u svom maniru – nestručno i bahato. Sva četiri odgovora sadrže potpuno istu formulaciju u kojoj stoji da zahtevi koji su upućeni nisu informacija od javnog značaja, te organ grada Zrenjanina ne poseduje dokumente i informacije koje su tražene. Ova pitanju su odbornici LSV u Skupštini grada Zrenjanina već postavljali na sednicama, ali odgovora, takođe, nije bilo.  Ovakav odnos prema rešavanju problema građanki i građana Zrenjanina je nedopustiv! Liga socijaldemokrata Vojvodine neće stati na ovome. Koristićemo sva zakonska sredstva da bi dobili tražene informacije. Nestručna, bahata i neodgovorna vlast mora da se ponaša u skladu sa zakonom ili da ode- saopštili su iz Gradskog odbora LSV.