Dan studenata, 4. april, obeležen je danas u Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu, uz organizaciju tri modne revije, sportskih takmičenja i druženja, a proslavi su pored brojnih studenata prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. 

Dom „Mihajlo Predić – dr Miša“ u Zrenjaninu osnovan je 1963. godine. Do 1993. bio je samostalna ustanova, a od tada je u sastavu Studentskog centra „Novi Sad”, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. Ime Mihajla Predića poneo je 1988. godine, na 25. godišnjicu od osnivanja, kad je dobio ime po studentu medicine, pripadniku pokreta otpora u Drugom svetskom ratu.

Gradonačelniku Salapuri je ovom prilikom uručena i posebna zahvalnica Studentskog doma, a on je upravnici doma uručio prigodan poklon – laptop računar.

Uručene su zahvalnice upravnici doma Tanji Dulović, sekretari Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavi Đapić Atanacković, dekanki Tehničkog fakulteta dr Dragici Radosav, kao i pobeničkim ekipama u sportskim nadmetanjima.

 

 

Dom je renoviran 2007. godine i sada ima kapacitet od 208 mesta, u 60 trokrevetnih i 7 četvorokrevetnih soba, koje su opremljene novim nameštajem. Sve sobe u domu imaju priključak za internet, a postoji i lokalna računarska mreža. U sklopu doma su i dve čitaonice, TV sala, kao i sala za rekreaciju, kantina i košarkaški teren sa reflektorima. Studenti koji u njemu žive su sa teritorije Vojvodine i Srbije, a pohađaju nastavu na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.