JKP Čistoća i zeleniloZrenjanin, obavlja delatnost neškodljivog uklanjanja pasa i mačaka lutalica sa ulica grada Zrenjanina. Problem napuštenih životinja je ozbiljan problem i u rešavanje ovog problema treba da se uključe svi, pored nadležnih državnih institucija i „Čistoće“ i sami građani treba da daju svoj doprinos rešavanju problema napuštenih životinja, tako što treba da znaju šta su njihove obaveze prema kućnim ljubimcima.

-Obaveza je svakog građanina koji ima kućnog ljubimca, da ga obeleži (čipuje), vakciniše, redovno hrani, poji, vodi brigu o svom ljubimcu i da ga ne napušta i ne pušta iz kuće bez nadzora. Efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljavanje koje mi promovišemo od početka rada Prihvatilišta. Udomljavanje je sada u našem Prihvatilištu svakog dana sem nedelje u periodu od 10-14h. Ovim putem pozivamo građane koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona 064/811-68-78 ili da lično dođu u Prihvatilište koje se nalazi u Ul. Tihomira Ostojića bb. Da bi građani udomili kućnog ljubimca potrebno je samo da ponesu ličnu kartu i potpišu ugovor o udomljavanju psa ili mačke- rekla je Danijela Tančić menadžer za odnose sa javnošću.

Radno vreme Zoohigijenske službe je radnim danima u periodu od 7-22h, a subotom i nedeljom od 8-16h.

Od početka rada Prihvatilišta do danas, udomljeno je preko 3000 pasa iz čega zaključujemo da su mnogi građani prepoznali potrebu za brigom o dobrobiti životinja, što je nama kao preduzeću koje se bavi rešavanjem  problema napuštenih životinja i koje promoviše udomljavanje životinja izuzetno važno- rekla je Danijela Tančić.

 

.