Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama, dva lica zadobila su teške telesne povrede a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 235.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nepropisne radnje vozilom – dve i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 9 učesnika u saobraćaju i izdata su 90 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 1 vozač zbog ostalih vrsta isključenja.Takođe, iz saobraćaja su isključeno 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.