Zrenjaninski socijalni forum organizuje u ponedeljak 29. oktobra u 19 sati Sastanak građana o daljinskom grejanju i radu Gradske toplane. Skup će biti održan u sali MZ na Bagljašu, uvodno izlaganje podneće Aleksandar Korovljev, mašinski inženjer.

-Poslednjih godina cena daljinskog  grejanja u Zrenjaninu bila je među najvišim u Srbiji. Osiromašeno stanovništvo nije u stanju da plaća sve veće cene komunlanih usluga pa najsiromašnijim preti opasnost da ostanu bez stanova zbog neizmirivanja komunalnih računa. Opravdano se sumnja da naša Gradska toplana od građana naplaćuje i nepostojeće troškove i tako zida cenu. Do sada čelnici ovog javnog preduzeća nisu pokazali preveliko razumevanje za primedbe koje su obično odbijali, a pri tom su davali neuverljiva objašnjenja. Dodatni problem je što oni stanari koji žele da otkažu centralno grejanje to ne mogu da učine zbog uslova koje je teško ispuniti- sopštili su organizatori.

Aleksandar Korovljev je proteklih godina veoma stručno ukazivao na nedostatke u radu Gradske toplane. Na sastanku on će izneti saznanja o nepravilnostima u vezi sa daljinskim grejanjem i ukazaće građanima o čemu treba da vode računa u odnosima sa toplanom kako ne bi bili izloženi neopravdanim troškovima.

Zrenjaninski socijalni forum naveo je da je cilj sastanka  da se građani mobilišu kako bi zajedničkom akcijom zaštitili svoje interese u odnosu sa  jednim moćnim monopolskim javnim  preduzećem.