Sport- Reprezentacije Srbije i Belgije u prepunoj Kristalnoj dvorani u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrale su na ravne časti rezultatom 27:27. Publika u Zrenjaninu pružila je maksimalnu podršku  našoj reprezentaciji i imala priliku da uživa u pravoj rukometnoj predstavi.

U prvom poluvremenu reprezentacija Srbije bila je ubedljivija i imala je rezultatsku prednost. Drugo poluvreme pripalo je  reprezentaciji Belgije, koja je bila izuzetno opasna u napadu, a njihov golman Jef Lettens je briljirao na golu, ipak na kraju golom Kukića 30 sekundi pre kraja naša reprezentacija došla je do prvog boda u ovim kvalifikacijama. Kukić je postigao šest golova i bio najefikasniji igrač Srbije, jedan manje, ali tri iz penala postigao je kapiten Nemanja Ilić, dok je Mošić sa pet golova bio među vodećim strelcima.

Srbija će svoju drugu utakmicu u kvalifikacijama odigrati u nedelju  protiv Švjcarske u gostima, dok Belgija dočekuje Hrvatsku u 2. kolu Grupe 2.

Pre početka utakmice ispred  Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković uručio je priznanje gradonačelniku Čedomiru Janjiću za izuzetan doprinos u unapređenju rukometnog sporta u Zrenjaninu.

SRBIJA: Pušica, Marjanović, Popović, Orbović, Đukić, Pešić, Radivojević, Đorđić, N. Ilić, Mošić, V. Ilić, Nikolić, Kukić, Sretenović, Cupara, Milosavljev
BELGIJA: Letens, Ums, Spuren, Meldens, Deviš, Omiš, Robins, Pleser, Maršal, Dansel, Nojvil, Keziora, Vankosen, Bolaers, Kerimi, Kolman, De Bojle