Zrenjanin- Danas je u Gradskoj kući upriličen prijem za delegacije rukometnih saveza Srbije i Belgije, službena lica i sudije današnjeg meča, koji će se odigrati u Kristalnoj dvorani sa početkom u 18 časova.
-Mislim da smo napravili pogodak time što smo se odlučili da igramo utakmicu u Zrenjaninu, jer su svi ovde dali zaista sve od sebe i uložili puno napora da sve protekne u najboljem mogućem redu i da se jedna ovako značajna međunarodna utakmica igra u gradu, koji ima bogatu rukometnu tradiciju, ugled i autoritet kada je rukomet u pitanju. Rado ćemo uvek igrati ovde, jer je Zrenjanin iznedrio puno asova, koji su i u Jugoslaviji i u Srbiji pronosili slavu našeg rukometa. Očekujem i danas punu dvoranu i pobedu našeg tima- rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.
-Mnogo ulažemo u sport u našem gradu, mnogo ulažemo i u objekte i znači nam kada naša reprezentacija u bilo kom sportu dolazi, gostuje kod nas u Zrenjaninu i ja se zahvaljujem čelnicima Rukometnog saveza Srbije što su izabrali upravo naš grad za prvu kvalifikacionu utakmicu novog evropskog ciklusa- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i rukometne legende „Proletera“ proslavljeni Momir Rnić i aktuelni selektor ženske rukometne reprezentacije, Ljubomir Obradović danas su svečano otkrili spomen ploču na hali sportova „Medison“  u znak sećanja na prvu odigranu zvaničnu utakmicu rukometne reprezentacije Jugoslavije u dvoranskom prostoru.