Zrenjanin- Kulturni centar Zrenjanina raspisao je dva likovna konkursa. Prvi je Likovni konkurs 30X30 i međunarodnog je karaktera a drugi konkurs, za izlaganje u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina za izlagačku 2019. godinu.

LIKOVNI KONKURS 30 SA 30

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisali su likovni konkurs 30 X 30.

Uslovi konkursa:

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja, ove godine organizatori autorima nude i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak: EVOLUCIJA DOBRA-EVOLUCIJA ZLA

„Kakva je evolucija dobra ? Kakva je evolucija zla? Kuda nas vode? Koja je dominantna? Da li su obe u skladu sa našom prirodom? Vode li nas u propast ili spas? Kakvo je naše osvešćivanje jedne i druge? Koliko vidimo? Zašto ne želimo da vidimo…?… „.

„Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati“.

Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30 sa 30 je međunarodni.

Svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) trebaju biti opremljeni tako da se mogu da okačiti na zid.

Radovi će biti žirirani. Dodeliće se tri nagrade.

Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin

Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina

Treća nagrada: prigodan poklon.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2018. god. Izložba će biti otvorena u decembru 2018. godine u Kulturnom centru Zrenjanina.

Radovi sa likovnog salona 30 sa 30 će tokom 2019. godine biti izloženi u ArtCENTRU Beograd, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici,  i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:

Kulturni centar Zrenjanina

Narodne omladine 1

23000 Zrenjanin

Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Radove slati Post ekspresom. Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci. Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

KONKURS ZA IZLAGANjE U IZLOŽBENOM SALONU KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA ZA 2019. GODINU

Kulturni centar Zrenjanina raspisao je  konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2019. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 1. novembra 2018. godine.

Pri predlaganju izložbe za postavku, imati na umu ograničenost izložbenog prostora čije su dimenzije zidova 9 h 9,65 h 7,65 metara, visina 2,80 metara. Takođe, postoji mogućnost postavke radova na šine koje se nalaze na plafonu 9,65 metara h 3 kom.

Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:

1. popunjen obrazac prijave na konkurs (u prilogu);

2. najviše pet jasno imenovanih fotografija radova koji se predlažu za izložbu, sa naznačenim nazivom, dimenzijama, tehnikom i godinom nastanka;

3. recenziju izložbe;

4. po mogućnosti, katalog u elektronskom obliku i najviše tri fotografije sa prethodne postavke izložbe.

Konkursni materijal se može dostaviti, uz naslov – Prijava na konkurs (ime i prezime), isključivo na elektronsku adresu: sandra.banjanin@gmail.com

Nepotpun konkursni materijal neće biti razmatran. Poslate fotografije će biti korišćene za štampani materijal i grafička rešenja za promociju izložbe. Radovi koji se kače na zid ne mogu biti teži od 3 kg, zbog ograničene nosivosti zida.

O odabiru izložbi za postavku odlučuje umetnički savet Izložbenog salona Kulturnog centra Zrenjanina. Svi prijavljeni autori će biti obavešteni o rezultatima konkursa putem elektronske pošte do kraja novembra 2018. godine.

Kulturni centar Zrenjanina se obavezuje da postavi izložbu, organizuje otvaranje, medijsku podršku i štampa propratni materijal u skladu sa mogućnostima. Takođe, je u mogućnosti  da snosi troškove slanja radova za postavku poštom, ukoliko je to izvodljivo. Oko detalja svake izložbe, kao i dostave radova pojedinčano, dogovaraće se autor i urednica programa vizuelne umetnosti. Za dodatne informacije pozvati: 064.811.64.60 (Sandra Banjanin).

Prijave možete preuzeti sa sajta Kulturnog centra Zrenjanina:    www.kczr.org