Predstavnik građanske inicijative „Zajedno za vodu“ Dušan Kokot pozvao je sve građane da se pridruže predstojećoj aktivnosti inicijative: „Udruženja građana i stranke okupljene oko inicijative da građani Zrenjanina konačno dobiju pijaću vodu nastavlja sa zajedničkim radom. Sramota je da krajem oktobra 2018. godine mi još uvek nemamo pristup pijaćoj vodi, da ne znamo šta se dešava i da se ovim povodom niko ne oglašava. U subotu ćemo razgovarati sa građanima o ovom problemu i o predstojećim zajedničkim aktivnostima i nastupima, ali ujedno i ocenjivati rad javnih i komunalnih preduzeća. Ona su dužna da najmanje jednom godišnje pitaju svoje korisnike koliko su zadovoljni kvalitetom pruženih komunalnih usluga, ali to ne čine. Zato ćemo to učiniti mi.“

 

Da se podsetimo, inicijativa „Zajedno za vodu“ aktivna je u Zrenjaninu od marta meseca, a do sada je građanima omogućila pristup brojnim informacijama koje je vlast pokušavala da zadrži u tajnosti, zajednički nastupala u Skupštini grada i u medijima, održala niz tribina i štandova i podnela krivičnu prijavu, a sve sa ciljem da vlast počne da postupa u interesu građana, a ne pojedinaca.

 

Štandovi će biti postavljeni u subotu, 27. oktobra 2018. godine, na početku Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a aktivisti će razgovarati sa građanima od 11 do 12 časova.