„Najoštrije osuđujemo skandalozno saopštenje Gradskog odbora SNS-a Zrenjanin, a u vezi sa paljenjem auta našeg člana Dragoslava Stankova.

Paušalne ocene Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu i zamena teza gde oni prebacuju težište odgovornosti na čoveka kojem je bila ugrožena bezbednost, kao i njegovoj porodici je licemerno, opasno i loša poruka društvu i sredini u kojoj mi živimo.

Zamena teza ne ide u prilog Srpskoj naprednoj stranci, posebno ako se uzme u obzir uznemirujući dokaz koji imamo, a ukazuje na potencijalnu umešanost u ceo dogadjaj ljudi bliskih strukturama Srpske napredne stranke.

Da, mi se zalažemo za slobodu svakog čoveka, posebno onih kojima je ugrožena bezbednost. Čitava opoziciona scena u Zrenjaninu je osudila ovaj varvarski čin i najmanje što je Srpska napredna stranka mogla da uradi kao politička stranka koja drži sve poluge vlasti je da  osudi ovo gnusno delo, a ne da napada, i da još traži izvinjenje od onih koji su ugroženi od ovakvog sistema i režima“, navodi se u saopštenju Gradski odbor Stranke slobode i pravde Zrenjanin.