Zrenjanin- Draxlmaier  group podržava i promoviše model dualnog obrazovanja u Srbiji na različite načine, jer ovaj model pruža mnogo prednosti mladim ljudima i omogućava bolje sticanje znanja. U skladu sa ovim stavom Draxlmaier je donirao Tehničkoj školi u Zrenjaninu stolove, stolice, oscilatore, električarski sat, električarski alat, lemilice, merne instrumente, Unimere, Amper klešta, instrument za merenje proboja izolacije, kao i ostali sitni alat za opremanje kabineta za Mehatroniku.

 

Zahvaljujući ovoj opremi učenici će  u svojoj školi u savremenim uslovima moći da stiču  nova praktična znanja i veštine iz oblasti elektronike, elektrike, mehanike, automatizacije, robotike i inženjeringa.

„Verujemo da su mladi  u budućnost i da treba ulagati u njihova znanja i razvoj potrebnih veština koje će im biti od velikog značaja u budućnosti. Opremanjem ovog kabineta Draxlmaier želi da podstakne učenike  da više uče, da budu kreativniji i inovativniji, ali i da doprinese modernizaciji i napretku naših najmlađih sugrađana“,  rekao je Michael Wagner generalni direktor Draxlmaier Srbija.

„Nadamo se da će se u ovom kabinetu razviti novi lideri koji će dalje predvoditi naš tehnički i tehnološki razvoj i unapređenje“, dodao je Wagner.

Ovo je samo nastavak saradnje kompanije Draxlmaier sa Tehničkom školom. Učenici novootvorenog smera  Tehničar mehatronike, koji nastavu imaju po medelu dualnog obrazovanja, jedan dan u nedelji, već imaju praktične vežbe u fabrici Draxlmaier  u Zrenjaninu, u posebnoj učionici opremljenoj specijalnim alatima i mašinama. Sa njima radi stručno lice iz kompanije i to po istom programu i lekcijama po kojima rade njihovi vršnjaci mehaničari u školama u Nemačkoj.

Većini učenika koji završe svoje školovanje za tehničara mehatronike po dualnom sistemu, biće ponuđeno radno mesto u struci u pogonu Draxlmaier-a u  Zrenjaninu.