Sport- Pred oko 300 gledalaca na stadionu kraj Skrobare fudbaleri Radničkog u okviru 16. kola Srpske lige doživeli su poraz od lidera na tabeli, ekipe Hajduka iz Kule rezultatom 0:1.

U čvrstoj utakmici, bez lepote i šansi, „hajduci“ su minimalcem došli do plena i odneli tri boda sa „Skrobare“. Da golman Bojan Brać ništa nije uradio, osim fenomenalne odbrane u 28 minutu, zaslužio bi epitet igrača meča. Predrag Radosavljević, ideolog igre zrenjaninaca, izveo je slobodan udarac sa 25 metara od gola Braća, prebacio zid, a poput mačke, golman Kuljana se vinuo kroz vazduh i loptu skrenuo u korner. Sedam minuta pre toga, na suprotnoj strani, Slobodan Krstanović je uputio projektil u bliži ugao, a imenjak Djurić je vratolomnom intervencijom izbacio loptu u korner. Djurić i Brać su obeležili meč koji je pobudio interesovanje.

 

U duelu ekipa sa najmanje primljenih golova i sa po jendim porazom, nije se ni moglo očekivati previše prilika. Lukavo su gosti čuvali loptu, usporili igru i čekali da domaćin napravi grešku. Domaćin je bio brži, prekidi Radosavljevića bili su precizni i u 38 minutu, na njegov centaršut, Miljan Milivojev je pokušao da uhvati volej, ali je morao da se zadovolji kornerom.

U nastavku  u nekoliko navrata, Brać je pokazao izuzetnu sigurnost. Posle korenra i udarca glavom Bogdana Jovanova, kraj druge sative, lako je pokupio loptu, da bi Radosavljevićev prizeman šut, završio u njegovom naručju.

Kad se najmanje očekivalo, u 61 minutu, Kuljani su stigli do „kapitalca“ i pobede. Krstanović je opalio sa 18 metara, lopta je išla u ugao i mnogi su je videli u mreži, ne i golman Djurić, koji je panterski odreagovao i gosti su morali da se zadovolje udarcem iz ugla. Strahinja Ilić je ubacio loptu u kazneni prostor i domaći su je ponovo poslali iza linije. Kod drugog Ilićevog nabacivanja, na prvu stativu, čuo se Djurićev glas „ja“, saigrači su se sagli, a lopta je pogodila golmana zrenjaninaca i završila iza njegovih leđa, za silnu radost gostiju. Pokušali su fudbaler Radničkog  da izjednače, bacili su karte u napad, ali nisu mogli do prilike.

 

Tabelu i rezultate 16. kola možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORTREZULTATI

U poslednjem kolu ove sezone Fudbaleri Radničkog igraju 24. novembra  protiv ekipe Bačke iz Subotice.

FK Radnički: Đurić Slobodan, Bjelica Nikola, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Krstinić Nikola, Radosavljević Predrag, Milivojev Miljan, Kovačević Marko, Vukelja Ljubiša, Matić Žarko i Runjevac Jovan. Zamenici igrača: Baćan Dušan, Milin Aleksandar, Kiš Robert, Jeftić Vladimir i Zakić Miloš.

FK Hajduk 1912 – Kula: Braćan Bojan, Babić Bojan, Tomović Dimitije, Babović Matija, Davidov Aleksandar, Juhik Dejan, Krstanović Slobodan, Ilić Strahinja, Mijić Dušan, Kojčić Nemanja i Rajkovača Davor. Zamenici igrača: Tankosić Miroslav, Miličković Miloš, Tutnjević Ilija, Milikić Aleksandar, Jovanić Luka, Marić Nikola i Ivelja Pavle.

Tekst: Budimir Cvijetić