U organizaciji FOŽ SPS GO Zrenjanin, Udruženja  poslovnih žena “Sofia” i Sekcije žena saveza samostalnih sindikata Zrenjanina, u petak, 09.11.2018.godine, održana je tribina u prepunoj multimedijalnoj sali Kristalne dvorane  hale sportova. Na tribini su govorile zamenica pokrajinskog sekretara za finansije i predsednica FOŽ SPS Zrenjanin, Željka Milošević, predsednica Udruženja poslovnih žena “ Sofia” Marijana Kerleta, potpredsednica Udruženju poslovnih žena „Sofia, dr Svjetlana Ždrale,  Biljana Minić, – projekt menadžer u Udruženju poslovnih žena „Sofia“  i  predsednica sekcije žena Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Jadranka Svirčev. Gošća tribine bila je  Lepa Arambašić odbornik i članica odborničke mreže i ovom prilikom upoznala je prisutne sa aktivnostima  koje odbornička mreža  sprovodi na nivou grada na ovu temu. 

            Mlada i hrabra Biljana Minić govorila je na tribini sa kojim problemima se svakodnevno u životu susreće kao osoba koja boluje od multiple skleroze. Svojom pričom, vedrim duhom, pozitivnom energijom  i optimizmom,  pokazala je kako se treba boriti  i uspeti u životu, da se ne treba prepustiti svakodnevnici, povući, već uvek pronaći  sebe u nečemu što omogućava  da život i osoba sa invalididetom bude ispunjen. Prisutne na tribini navela je da dobro razmisle kako treba da se ponašaju prema osobama koje se razlikuju, da shvate da  je njihovo stanje osnovno i da kod njih se  ide u posetu, na druženje, a ne u obilazak i  da su to pre svega kvalitetni ljudi  od kojih može puno da se nauči. Njena životna priča treba da bude primer svima, kako čovek i ako se razlikuje može biti uspešan, prebroditi prepreke i ostvariti cilj u životu.

Ovo nije prva tribina koju organizujemo zajednički i na kojoj dajemo podršku jedni drugima. Nizom akcija podržavamo borbu pojedinaca sa bolestima 21 veka.Najvažnije je da mi kao društvo prepoznamo potrebu pojedinca i da se trudimo svi zajedno da budemo podrška osobama sa određenim telesnim problemima,  damo im svu neophodnu pomoć u prevazilaženju svih poteškoća sa kojima se oni suočavaju.Organizovanjem ovakvih tribina trudimo se da uočimo probleme koje je moguće prevazići ili bar ovim putem apelovati na one koji svojim doprinosom mogu da promene ili olakšaju njihovu borbu.

Žene se stalno dokazuju. I danas borba za prava žena i njihovu ravnopravnost traje. Sada je ta borba mnogo složenija i zahteva više energije , posvećenosti više upornosti da bi se žene izborile za svoje mesto u savremenom društvu .Emancipacija žena znači pravo na uvažavanje različitosti žena i muškaraca.Ujedinjeni imamo velikih šansi da promenimo odnos našeg društva prema osobama sa odredjenim telesnim problemima. Da promenimo naš odnos i naše gledište prema ovim osobama koje i same žele da budu ravnopravne u svim oblastima i sverama života. Ako sa razumevanjem prihvatimo činjenicu da smo svi isti to bi već bio veliki korak ka podizanju svesti našeg društva. Ključna stvar je prihvatiti različitosti, zajednička je poruka učesnika sa tribune, istakla je Željka Milošević, predsednica FOŽ SPS Zrenjanin.