Forum žena Socijalističke partije Srbije iz Zrenjanina, dana 15.11.2018.godine, održao je tribinu u Domu kulture, u Lukićevu. Cilj je bio da se ukaže na važnost preventivnih pregleda i pravovremenog lečenja u borbi protiv raka dojke i grlića materice. Učesnicima tribine obratile su se načelnica onkološkog odeljenja, dr Ivana Ujfeljan Ristić i ginekolog akušer, dr Ružica Qmaljev u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, direktorka srednje Medicinske škole Sanja Necin i Sanja Sladojević, devojka koja se suočila sa ovom opakom bolešću i koja se nalazi na putu izlečenja.


Dr Ivana Ujfeljan Ristić prisutnima je ukazala koliko su važni pregledi i samopregledi, kao i da je rano dijagnostifikovana bolest izlečiva, dok je dr Ružica Omaljev skrenula pažnju da su skrininzi veoma važni i apelovala je da sve žene koje dobiju poziv za preventivni pregled treba da se obavezno odazovu, jer izdvojeno vreme za pregled nekome život može spasiti. Sanja Necin je istakla da se u Medicinskoj školi dosta pažnje posvećuje ovim temama i da praktična nastava je upravo način da se učenici edukuju i osposobe za budući posao. Mlada i hrabra Sanja Sladojević, sa učesnicima tribine podelila je svoju životnu priču o tome kako se bori sa ovom opakom bolešću.


Ovo je Sanjina i naša podrška svima koji se bore protiv opakih bolesti. Zajednička poruka i apel svih učesnika tribine je da na preventivne preglede sve žene treba da idu redovno, budu odgovorne , vole i čuvaju sebe“ rekla je Željka Milošević, predsednica Foruma žena SPS u Zrenjaninu.