Uhapšene tri osobe zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje

Zrenjanin- Službena lica PU Zrenjanin, po odobrenju Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, dana 24.11.2018. godine zadržali su do 48 časova D.V.(1991), D.K(1990). i B.N.(1989), svi iz naseljenog mesta u okolini Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Oni su osumnjičeni da su došli do trgovinskog objekta, u vlasništvu oštećenog koji je inače albanske nacionalnosti, a koji je u tom trenutku bio zatvoren.

Kada im je radnik rekao da nema ništa što bi mogli da pojedu, kako se sumnja, otišli su do kuće oštećenog i zahtevali da smesta dođe u objekat, preteći smrću njemu i porodici, psujući mu majku i iznoseći uvrede na nacionalnoj osnovi.

Nakon toga, kako se sumnja, otišli su do objekta, gde su sačekali oštećenog, kog su nastavili da psuju i vređaju, a kada su uočili policijsku patrolu kako stiže na lice mesta, ponovili su pretnje smrću oštećenom.

Nakon što su navedena lica saslušana u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, Viši sud u Zrenjaninu je dana 24.11.2018. godine, na predlog javnog tužioca, odredio pritvor protiv sve trojice osumnjičenih, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svedoke.

 

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap