Zrenjanin- Službena lica PU Zrenjanin, po odobrenju Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, dana 24.11.2018. godine zadržali su do 48 časova D.V.(1991), D.K(1990). i B.N.(1989), svi iz naseljenog mesta u okolini Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Oni su osumnjičeni da su došli do trgovinskog objekta, u vlasništvu oštećenog koji je inače albanske nacionalnosti, a koji je u tom trenutku bio zatvoren.

Kada im je radnik rekao da nema ništa što bi mogli da pojedu, kako se sumnja, otišli su do kuće oštećenog i zahtevali da smesta dođe u objekat, preteći smrću njemu i porodici, psujući mu majku i iznoseći uvrede na nacionalnoj osnovi.

Nakon toga, kako se sumnja, otišli su do objekta, gde su sačekali oštećenog, kog su nastavili da psuju i vređaju, a kada su uočili policijsku patrolu kako stiže na lice mesta, ponovili su pretnje smrću oštećenom.

Nakon što su navedena lica saslušana u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, Viši sud u Zrenjaninu je dana 24.11.2018. godine, na predlog javnog tužioca, odredio pritvor protiv sve trojice osumnjičenih, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svedoke.