Zrenjanin-  Na godišnjoj konferenciji za novinare koja je danas održana u Multimedijalnoj sali Gradske kuće gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić predstavio je rezultate ostvarene tokom ove godine, kao i planove za narednu.

Pre obraćanja gradonačelnika predstavljen je i film u kome  su prikazani događaji  koji su  obeležili 2018. godinu:

Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima u 2018. godini, da su realizovani  veliki planovi, da je dosta urađeno na izgradnji infrastrukture u gradu i naseljenim mestima i istakao da je jedan od najvećih uspeha privlačenje stranih investitora, ali i da je smanjenja nezaposlenosti i da je prosečna plata u Zrenjaninu preko 46 hiljada dinara.

– Najveći uspeh ove godine bio je ubediti „Linglong“ da odustane od Češke i nekih drugih lokacija, gde su već imali iscrtane projekte i planove i da dođu u Srbiju, u Zrenjanin. Šta će to sve značiti, mislim da ćemo tek biti svesni, krajem sledeće godine, a pogotovo kada započnu proizvodnju, kada budemo videli da je potrebno možda i dve stotine šlepera dnevno da izvezu tu robu iz fabrike i odvezu u zapadnoevropske zemlje, gde će je prodavati.  2019. godine,  u martu, očekujemo početak realizacije ove velike, najveće grinfild investicije u Srbiji i postavljanje kamena temeljca u industrijskoj zoni – rekao je gradonačelnik i istakao da će fabrika, na mesečnom nivou, trošiti gasa ili struje koliko, otprilike, trenutno troši ceo grad.

Gradonačelnik  je istakao veliko zadovoljstvo da je grad na korak od proglašenja zdrave pijaće vode, odnosno ukidanja zabrane korišćenja vode za piće, koja je na snazi duže od 14 godina.

– Izgradili smo prečistač, pustili ga u probni rad, a relevantne institucije će dati svoju ocenu u roku od 30 dana i  veoma sam ponosan što baš ova administracija uspeva da to završava- istakao je Janjić.

On je rekao da se na više od deset lokacija  grade stambeni objekti, što se nije desilo još od 1989. godine, a da se za još 14 lokacija traže građevinske dozvole i da je to najbolji pokazatelj kako napreduje naš grad i najavio da će izgradnja auto-puta do Beograda u punom profilu početi, najverovatnije, krajem 2019. ili 2020. godine.