Zrenjanin- JKP „Čistoća i zelenilo“ oktobra meseca raspisalo je konkurs među zrenjaninskim vrtićima na temu „Čuvajmo prirodu – očisti dvorište“ na kojem  se prijavilo šest vrtića i to Alisa, Kolibri, Maslačak, Čika Jova Zmaj i Neven. Njihova obaveza bila je  da fotografije svojih dvorišta pošalju  na mejl ovog preduzeća do 1. novembra 2018. godine.

-Komisija  je imala tažak zadatak da odabere pobednika, najčistije dvorište ima  vrtić Neven, drugo mesto osvojio je  vrtić Čika Jova Zmaj, a treće mesto dele  Alisa i Maslačak. S obzirom da „Čistoća“ obavlja delatnost održavanja zelenih površina u Zrenjaninu  koristimo svaku priliku da promovišemo brigu o zaštiti životne sredine, kao društveno odgovorno ponašanje koje želimo da podstaknemo kod svakog pojedninca. Zbog toga smo mišljenja da je edukacija i informisanje naših najmlađih sugrađana  o zaštiti životne sredine, upravo kroz brigu o zelenim površinama njihove  okoline  izuzetno važna, jer ukoliko  kod dece  razvijemo naviku da brinu o njoj, u budućnosti ćemo imati odgovorne, mlade ljude kojima će briga o životnoj sredini  biti od izuzetne važnosti. Svima nam je u interesu da živimo u što zdravijoj, čistijoj i zelenijoj okolini- rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

Zamenica diretktora Predškolske ustanove Zrenjanin Tatajana Lojović zahvalila se na nagradi JKP „Čistoća i zalelnilo“ i istakla značaj očuvanja životne sredine.