Politika- „Da je ovogodišnji budžet grada Zrenjanina bio loše postavljen, to smo videli, ali nas gradski čelnici nažalost uvek iznenade. Predstavnici zrenjaninske lokalne vlasti se hvale kako realno postavljaju budžet, a 29. novembra, dakle na kraju godine, im je Vlada Republike Srbije prebacila 60 miliona dinara za izvršavanje obaveza usled smanjenog obima prihoda budžeta. U prevodu na narodski jezik gase požar. To je slika i prilika njihovog odnosa prema novcima građana, njihovog neštedljivog, bahatog ponašanja i nesposobnosti da predvide i realizuju projektovani budžet“, ističe mr Dejan Čapo predsednik Odborničke grupe  Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina.

„Imajući uvid u budžet za 2019. godinu, vidimo da će i on biti neodgovoran, nerazvojni, bez ozbiljne socijalne komponente, budžet koji nije okrenut prema građaninu Zrenjanina i njegovim potrebama. Naprednjačka vlast ni u 2018. godini nije ostvarila ono što je obećala. Građanke i građani Zrenjanina i dalje nemaju zdravu pijaću vodu, izgradnja obilaznice nije ni započeta, kafilerija nesnosno smrdi, apoteke po selima se zatvaraju, a obećanja o izgradnji paraolimpijskog centra, akva parka, auto moto i bob staze, golf terena i dalje su mrtvo slovo na papiru“, navodi Čapo i dodaje da je Zrenjanin po svim ekonomskim pokazateljima ispod republičkog proseka, nezaposlenost je velika, životni standard građana na niskom nivou, infrastruktura je u veoma lošem stanju, pa se nameće pitanje na šta se to potrošio novac građana.

-Svi građani Zrenjanina su ovih dana svedoci i trenutnog pokazatelja lošeg planiranja i trošenja novca, jer smo, zbog neadekvatnog čišćenja snega, posebno u manjim i perifernim ulicama, ostali zavejani kao da smo u ledenom dobu. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je bahatost i neodgovornost gradskih čelnika pri trošenju novca građana nedopustiva i nastaviće da prati sve poteze vlasti i štiti interese građana Zrenjanina- rekao je mr Dejan Čapo.