Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je krajnje vreme da vladajuća većina u Zrenjaninu građanima Zrenjanina iznese istinu, a u vezi sa dešavanjima po pitanju izgradnje fabrike vode, sklapanju ugovora i raskidanju ugovora o izgradnji fabrike vode i distribuciji iste, ispravnosti, stvarnoj ceni koštanja celog projekta kao i ceni vode i usluge prečišćavanja otpadnih voda. Sve navedeno je velika nepozanica za sve građane Zrenjanina, što je svakako nedopustivo.


Mi srpski radikali upozoravamo vladajući režim da svojim bahatim ponašanjem ukidaju osnovna ljudska prava građana Zrenjanina, a to je pravo na bezbednu vodu. Svesni smo činjenice da je vladajući režim od „demokratskih“ promena pa sve do sada rasprodao sve što se može rasprodati. Ostala je elektrodistribucija, jedan deo izvorišta vode, poljoprivredno zemljište i ljudski resursi a zadatak postojećeg režima je da i ovo što je preostalo daju u bescenje stranim kompanijama koje imaju za cilj profit i dovođenje građana u dužničko ropstvo, odnosno političku kontrolu nad stanovništvom pa samim tim i zatiranje svega što je nacionalno.
Poznata nam je činjenica da su vodovodi u vlasništvu jedinica lokalne samouprave koje bi trebalo i njima da upravljaju, u suprotnom bi potencijalni privatni vlasnici mogli podizati cenu proizvoda usluga, što bi uslovilo nedostupnost vode socijalno najugroženijem delu stanovništva, što je svakako nedopustivo i u suprotnosti je sa elementarnim ljudskim pravima.

Istine radi, dok se građani Zrenjanina bore za pravo na zdravu vodu JKP „Vodovod i Kanalizacija“ se bavi bitnijim pitanjima, a to je pružanje komfora zaposlenima, toliko ih je ovih godina zaposleno da nemaju dovoljan broj kancelarija te su kupili od Erste Banke 350 kvadrata poslovnog prostora u vrednosti od 220.000 evra.

-Poslovodstvo JKP „ViK“ se najverovatnije rukovodi činjenicom da se iz Zrenjanina odselilo preko 20.000 stanovnika te ako se nastavi ovakav trend biće dovoljna i eko česma na Bagljašu da podmiri potrebe za pijaćom vodom za one koji ostanu u gradu koji je zasigurno na putu samouništenja-istakao predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.