Gradski odbor SRS Zrenjanin je više puta u prethodnom periodu upozaravao vladajuću većinu na neodgovorno i bahato ponašanje, a u vezi sa permanentnim odlivom stanovništva. Svedoci smo da prvenstveno mladi napuštaju otadžbinu i odlaze uglavnom trajno u inostranstvo, takav trend ostavlja nesagledive posledice na budućnost naše nacije u celini. Istine radi, vladajući režim se više bavi sa migrantima nego sa sopstvenim građanima, više se bavi davanjem finansijskih sredstava raznim nevladinim organizacijama koje po pravilu retko opravdavaju utrošena sredstva nego ostvarivanjem jednog od osnovnih ljudskih prava, a to je svakako pravo na rad. Poznata nam je činjenica da je nemoguće dobiti posao u javnom preduzeću ili državnoj upravi ako niste član vladajućih partija, zbog ove činjenice nemamo pravilnu selekciju i odabir kadra, tako da nam nesposobni vode preduzeća i državu, a sposoban kadar ide u inostranstvo jer ne vide svetlo u dugačkom tunelu. Ako vladajuća većina smatra da je masovni odlazak naših građana u inostranstvo rešenje nezaposlenosti, onda ovaj zadatak rešavaju u potpunosti.

Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je poražavaujuća činjenica da u našem gradu po trenutno raspoloživim podacima ima oko trideset i dve hiljade zaposlenih, a penzionera ima oko trideset i četiri hiljade, potpuno je jasno da je ovakvo stanje neodrživo, iz ovih navedenih podataka proizilazi da je neophodno masovno pokretanje proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta koji bi u početku smanjili uvoz, a kasnije povećali izvoz, uposlili bi naše građane, a profit ostaje u Srbiji, što je svakako jedan od potencialnih zamajaca privrede i jednog društva u celini.
Na žalost kod nas je trend otvaranja staračkih domova, a zatvaranje porodilišta, opdaništa, predčkolskih ustanova i škola. Porušeni su svi sistemi vrednosti, zatiremo sve tradicionalne vrednosti, stidimo se svoje istorije, a veličamo tuđu, stid je nestao kao karakteristika i vrednost čoveka, vera u državu ne postoji, jer se ista odvojila od realnosti, od običnih ljudi, nosioci vlasti definitivno žive u nekom svom virtuelnom svetu i ne žele da se bave rešavanjem problema većine građana- istakao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.