Zrenjaninska bolnica “Đorđe Joanović” danas je svečano proslavila 123. godine postojanja u prisustvu zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gradskih čelinika, kao i brojnih zvanica. Tokom svečanosti uručena su priznanja lekarima i osoblju koji su u bolnici zaposleni 25, 30 i 35 godina.

 

Direktorka bolnice “Đorđe Joanović” Ivana Tešić  sumirala je rezultate rada Zrenjaninske bolnice u 2018. godini i istakla da je ovu godinu obeležila važna poseta spoljašnog stručnog nadzora iz Ministarstva  zdravlja koji su ocenili stručnost i kvalitet rada većine našeg odeljenja.

-Ocene koje smo dobili od spoljašnog stručnog nadzora su izuzetno dobre i pohvalne i ja bih se ovom  prilikom zahvalila, kako  lekarima, tako medicinskim sestrama i tehničarima, kao i  pomoćnom osoblju koji su izložili izuzetne napore i želju da u stručnom nivou budemo jako dobro i pozitvno ocenjeni, a to je važno i za naše pacijente, grad i region da mogu da dobiju dobru i kvalitetnu medicinsku uslugu- rekla je Ivana Tešić direktorka bolnice “Đorđe Joanović”.

 

„Ovu godinu obeležilo je uvođenje jedne nove procedure u radu Angio sale, 13. juna počeli smo sa ugradnjom stentova kod naših pacijenata. Rad sale je još uvek pod nadzorom Instituta za kardio-vaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, ali naša ekipa na čelu sa dr. Urošem Bačićem samostalno odrađuje katetaritzaciju srca i to je veliki napredak za nas i nadam se  da ćemo svake godine moći da napravimo korak dalje u radu Angio sale.  U našoj bolnici od ove godine se ponovo rade operacije štitne žlezde i od oktobra meseca dr Marija Đujić i dr. Rastislav Pirko, naši opšti hirurzi, uspešno rade ove procedure, a to je veoma bitno za naše pacijente, da ne moraju da idu u  ustanove tercijalnog rada, nego da se leče ovde kod nas“, osvrnula se direktorka na postignute rezulatete i najavila da u sledećoj godini Zrenjaninsku bolnicu očekuje nabavka još jednog CT aparata  kako bi se ukinula lista čekanja.

U Opštoj bolnici Đorđe Joanović godišnje se uradi oko 200.000 pregleda  u Specijalističko  poliklinici, 60.000 u Urgentnom centru, preko 4.000 hiruških intervencija, a dnevno kroz Polikliniku prođe oko 1.000 pacijenata.

Svečanosti je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

-64 miliona dinara je u ovoj godini obezbeđeno od Pokrajinskog sekretarijata za nabavku opreme koja je veoma značajna kako bi se pružila kvalitetna medicinska usluga pacijentima. Ono što je veoma bitno je to da je Grad Zrenjanin uvek tu da pomogne što se pokazalo u više navrata. Ono što će biti od posebnog značaja je da će konačno zgrada bolnice biti završena, ušli smo u pregovore  sa predstavnicima Republike Srbije i želimo da je završimo kao i da sve one nedostatke u funkcionisanju otklonimo. Grad Zrenjanin će finansirati kompletnu projektnu dokumentaciju, za završetak kao i potpunu rekonstrukciju  svega onog što  u ovom trenutku sprečava dobijanje upotrebne dozvole, a imamo obećanja  od strane Republike Srbije da će oni investirati u sve to- rekao je Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.