„Poslednjih meseci smo svedoci najgorih uvreda upućenim ženama u Srbiji. Članovi Saveza za Srbiju, odnosno, saveza za silovanje, saveza prostaka, lopova i njihove pristalice vređaju, maltretiraju i ponižavaju žene. Mi smo osnova i stub društva  i nećemo dozvoliti da budemo ponižene i stavljene na mesto koje ni jedna žena, majka ili sestra ne zaslužuje“ – istakla je poslanica i predsednica Unije žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin Stojanka Lekić na današnjoj konferenciji za medije.

Lekić je takođe uputila javni poziv svim ženama, a pre svega, kako je istakla političarkama i aktivistkinjama koje se bore za poštovanje ljudskih prava i ravnopravnost polova da javno, bez izuzetka, osude svaku neprimerenu izjavu koja poziva na nasilje i linč.

„Danas smo ovde da stanemo u odbranu svih žena kojima predstavnici opozicije  u Srbiji prete nasiljem i silovanjem. Želimo da damo moralnu podršku, a nasilnike i primitivce javno osudimo. Ovakvim stavovima nema mesta u našoj zemlji, a pojedince koji se tako ponašaju treba izolovati. Srbija je dolaskom Srpske napredne stranke na vlast postala zemlja kulturnih i normalnih ljudi, pa su samim tim ovakvi umobolnici manjina u našem društvu. Nećemo takvu državu, državu u kojoj žene najstrašnije vređaju i omalovažavaju, samo zato što rade svoj posao i misle drugačije. Želimo da nastavimo da živimo u normalnoj, pristojnoj Srbiji u kojoj se žene cene, a ne oslovljavaju pogrdnim imenima samo zato što vredno rade svoj posao. Hoćemo da ovo  nasilje stane, jer predstavnici  Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza nisu pristojna Srbija.U svoje i u ime svih članova  GO SNS Zrenjanin, želim da pošaljem jasnu poruku, a ona je da mi nećemo dozvoliti omalovažavanje žena“ – poručila je predsednica Unije žena Stojanka Lekić.