Sport- Prve zimske pripreme juniorske reprezentacije Srbije održane su u periodu od 10. do 20. januara u Trebinju, među kojima je učestvovao i Nikola Kovačević član kajak kluba „Begej“. 

Nikola Kovačević je odličnim rezultatom na prošlogodišnjim Olimpiskim nadama među juniorima održanim u septembru mesecu 2018. godine u Poljskom Poznanu, sa partnerom Perak Nikolom iz Bačkopalanačkog „Tarketa“ ušao u finale u discipini K-2 1000metara (Olipiska disciplina) i zuzeli 7. mesto od 9 finalista u konkurenciji 50 zemalja, i time zauzeo mesto u reprezentaciji Srbije.

Tokom priprema u Trebinju je poslužilo i vreme, pa su 9 dana veslali na reci Trebišnjica, pored veslanja koristili su i tamošnju halu sportova za fudbal i teretanu za dizanje tegova. Reprezentativne obaveze za Kovačevića nastavljaju se 01. februara 2019 .godine kada reprezentacija nastavlja pripreme u Kotoru u Crnoj Gori, gde će ostati do 20. februara. Cilj ovih priprema jeste ostavrivanje što boljeg rezultata na Kup-u Srbije koje se održava u drugoj polovini aprila meseca na beogradskoj Adi ciganliji, koje će ujedno biti i izborno takmičenje za odlazak na Svetski kup juniora u Brandeburgu u Nemačkoj u maju mesecu i Evropsko prvenstvo za juniore u Račicama u Češkoj u julu mesecu. Pored Kovačevića, poziv za učešće na narednim pripremama reprezentacije Srbije klub očekuje i za Zvekić Milana i Biljanu Vukov koji su svojim klupskim i reprezentativnim rezultatima u 2018. godini opravdali očekivanja za poziv.