Zrenjanin- Večeras je u Zrenjaninu prvi put održana protestna šetnja „1 od 5 miliona“ na kojoj se okupilo više stotina građana. Prisutnima su  se ispred nekadašnje  Robne kuće Beograd obratili studenti Ivan Olajić i Dejan Janjić, kao  i novinar Srđan Škoro.

 

Student Dejan Janjić na početku je pozvao sve  studente da se pridruže protestu u Zrenjaninu i  izneo nekoliko zahteva u ime organizatora, što lokalnoj samoupravi, tako i vrhu države. On je istakao da Zrenjanin treba da bude poznat po privredi i sportskim uspesima, a ne po rijaliti zvezdama.

 

Udruženje „Mladi programeri“ i studenti bili su inicijatori na  protestu u Zrenjaninu i pozvali su sve mlade ljude da im se pridruže , jer smatraju da je već mnogo mladih ljudi napustilo Srbiju. Na kraju protestne šetnje organizatori su pozvali građane da im se pridruže i sledećeg četvrtka u isto vreme.

Protestna šetnja završila se ispred zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“ zbog dugogodišnjeg problema zrenjaninaca sa pijaćom vodom – istakli su organizatori protesta.