Zrenjanin- Pogledajte program Kulturnog centra Zrenjanina za februar 2019. godine: 

 

PONEDELJAK, 4. I UTORAK, 5. FEBRUAR

BALETSKA PREDSTAV “LEPOTICA I ZVER”

U ponedeljak, 4. i utorak, 5. februara na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena dečja baletska predstava baletskog studija Stage –  “Lepotica i zver”. Predstava je urađena u režiji  i koreografiji Aleksandre Tot (diplomirani baletski igrač), a igraju članovi baletskog studija. Urađena je po motivima filmske priče – “Lepotica i zver” (Diznijeva produkcija). Nastupa preko 70 igrača koji nose više od 130 ručno šivenih kostima. Predstava je humanitarnog karaktera. Predstava za predškolce, u oba dana,  igra se u terminu od 9.30h a za osnovnoškolce sa početkom u 12 časova. Cena ulaznice je 150 dinara.

 

 

 

IZLOŽBA MIE LUKOVAC ARSENIJEVIĆ

Do 7. februara u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je izložba  Mie Lukovac Arsenijević – RENAISSANCE THROUGH REMINISCENCE. Radovi u okviru postavke urađeni su u kombinovanoj tehnici (kombinacija veza, akvarela, akvarela u olovci i kolaža na slikarskim platnima) u periodu od 2017. do 2018. godine.

Mia Lukovac Arsenijević do sada je izlagala na oko 10 samostalnih i preko 26 kolektivnih izložbi.

 

 

 

 

PETAK, 8. FEBRUAR

IZLOŽBA “SLIKE” DANIJELA BABIĆA

Postavka  je otvorena od 8. do 21. februara 2019.

U petak, 8. februara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvara se izložba “Slike” Danijela Babića. Babić je završio novosadsku Akademiju umetnosti (odsek slikarstva) 1995. godine. Izlagao je na 68 samostalnih izložbi i dobitnik je nekih od nagrada za slikarstvo i priznanja za savremenu likovnu umetnost. Nastanak radova koji će biti izloženi u Kulturnom centru do 21. februara je period od 2016-2018. Radovi se baziraju na vizuelnom identitetu proisteklom iz stripa i pop kulture. Autor navodi da u svojim radovima ispituje nedoslednosti i paradoks civilizacije kojoj pripadamo a likovna tehnika koju najčešće koristi pri stvaranju radova je akrilik na platnu.

 

Web–site umetnika: http://www.danijelbabic.com/

 

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, svake srede i četvrtka u februaru 2019. predstavljaja Ciklus savremenog italijanskog filma. Projekcije su u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova a ulaz je besplatan. Na programu su četiri filma koji će biti prikazani u originalnoj verziji sa titlovima na srpskom.

 

RASPORED PROJEKCIJA

 

SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. FEBRUAR

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Film: “Lepi ljudi”/La bella gente (2009, 98’), režija: Ivano De Mateo

Uloge: Antonio Catania, Myriam Catania, Iaia Forte

PRIKAZ

Supružnici Alfredo i Susana su dvoje pedesetogodišnjaka koji vode bogat kulturni život. On je arhitekta a ona je psiholog; žive u Rimu, ali provode vikende u njihovoj zemlji Umbriji, gde vole da provedu dane šetajući po šumi ili opuštajući se u bazenu uz dobru knjigu. Jednog dana, dok ide u grad, Susana vidi devojku koja se prostituiše u grmlju na putu i odlučuje da je spasi iz velike nesreće u kojoj živi, uprkos velikim razlikama između njihovih života.

 


SREDA, 13. I ČETVRTAK, 14. FEBRUAR

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Film: “Pučini i devojka”/Puccini e la fanciulla (2008, 84’), Režija: Paolo Benvenuti, Paola Baroni

Uloge: Rikardo Moreti, Tania Skvijario, Đovana Dadi

PRIKAZ

Film Pučini i devojka osmišljen je kao nemi film u kome glasovi iz pozadine čitaju pisma koja glavni likovi šalju jedni drugima, i iz kojih se vidi da je Đakomo Pučini voleo da uživa u ženskom društvu dok je pisao svoje opere, što je dovelo do brojnih šokantnih skandala. Zamišljan kao eksperimentalni film, Pučini i devojka predstavlja rezultat dugotrajnih nastojanja i neiscrpnog istraživanja režisera ali i studenata toskanske filmske škole Intolerance, u Vijaređu.

Pučini i devojka je nesvakidašnji, veličanstveni, provokativni i sofisticirani film sa muzičkom pozadinom koja gradi lavirint dvoznačnosti i tajni, naposletku razotkrivajući skandaloznu ljubavnu vezu slavnog kompozitora i njegove najmlađe sluškinje.

 

SREDA, 20. I ČETVRTAK, 21. FEBRUAR

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Film: “Anđeo milosti”/L’accabadora (2015, 97’), režija: Enriko Pau

Uloge: Donatella Finocchiaro, Barry Ward, Sara Serraiocco

PRIKAZ

“Anđeo milosti” je priča o devojci Anneti, koja u svom rodnom sardinskom svetu, u okviru drevnog ritualizma, radi kao  Accabadora. – Anđeo smrti. Uprkos svojoj mladosti, ona je snažna žena prisiljena da živi svoj život sa smrću.  Ali II svetski rat donosi duboke društvene promene, pomažući Annetti da prevaziđe čistilište njenog stanja otkrivajući neistraženi put ljubavi.

SREDA, 27. I ČETVRTAK, 28. FEBRUAR

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Film: “1200 kilometara lepote”/1200 km di Bellezza (2016, 75’), režija: Italo Moskati – dokumetarni film

PRIKAZ

1200 kilometara je dugačka Italija, od planinskih delova severno do Južnog mora, od belog snega do plavog mora. Film govori o izlasku na poluotok posebno izrađenog u dokumentima Istituto Luce, u čijem arhivu se pojavljuje Italija od početka 20. veka do danas.

UTORAK, 12. FEBRUAR

PROMOCIJA ZBORNIKA

Promocija zbornika „Vojvodina i Srbija – 100 godina posle“ biće održana u utorak, 12. februara u 19 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Učestvuju: dr Branislava Kostić – politikolog, dr Dragan Veselinov – ekonomista i Dimitrije Boarov – novinar.

 PETAK, 15. FEBRUAR

IZLOŽBA – „IMPRESIJE SUNCA “ SLAVOMIRA KOVAČKOG

  • Postavka je otvorena do marta 2019.

U petak, 15. februara u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova biće otvorena izložba slika „Impresije Sunca“ – Slavomira Kovačkog . Kovački će predstaviti 25  novih radova iz  likovnog opusa koji je nastao u toku 2018. i početkom ove godine.  Kovačkom je ovo  druga samostalna izložba a Kulturni centar je organizuje u skladu sa svojim konceptom podrške talentovanim umetnicima na početku svojih umetničkih karijera. Izložba je otvorena do 1. marta a organizuje se u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Zrenjanina.

 

Slavomir Kovački  rođen je 1999. godine u Zrenjaninu.

Završio je zrenjaninsku Srednju poljoprivrednu školu a crtanjem i slikanjem se bavi od svoje devete godine. Trenutno je student Likovne akademije u Firenci (Italija).

 

PONEDELJAK, 18. FEBRUAR

POZORIŠNA KOMEDIJA –  „PRIČA SE PO GRADU“

U ponedeljak, 18. februara na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće odigrana pozorišna predstava „Priča se po gradu“. Predstava počinje u 20 časova. „Priča se po gradu“ je intrigantna komedija o tome kako jedan jedini zlobni trač može da okrene živote četiri žene naglavačke!

Maja, njena mama Nina, njene najbolje drugarice Dunja i Koka provode skoro sve svoje slobodno vreme u Kokinom kozmetičkom salonu. Dok isprobavaju najčudnije i najekstremnije tretmane, kreme i ulja, njih četiri uspevaju da zaborave na sumornu stvarnost koja ih okružuje. Međutim, kada do njih stigne gradska priča o neverstvu Majinog muža, klupko laži, intriga i samozavaravanja počinje da se odmotava i njihovo višedecenijsko prijateljstvo biva dovedeno u pitanje.

„Priča se po gradu“ je komad o površnosti i lažima, ljubavi i prijateljstvu, kao i priča o problemima sa kojima jedna žena može da se suoči u svojim najboljim godinama.

Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica a, uloge tumače: Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović.

Dizajn scene je osmislila Vladislava Munić, a autorka muzike je Ana Joševski.
Predstava je nastala u produkciji Ganeta Pecikoze.

 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 dinara. Sve informacije o prodaji karata možete dobiti putem broja 023/566-712.

 

 

UTORAK, 19. FEBRUAR

TRIBINA

U utorak, 19. februara u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – “Zadrugarstvo u poljoprivredi – rezultati i perspektive”. Govore: Vojo Trkulja, direktor zadruge “Branko Gleđa” iz Višnjićeva, Nandor Vereš, direktor “Agrosoja” iz Neuzine i Nikola Božović, novinar. Tribina počinje u 19 časova.

 

 

PETAK, 22. FEBRUAR

IZLOŽBA MARIJE JEVTIĆ DAJIĆ “TRODIMENZIONALNE SLIKE”

  • Postavka je otvorena od 22. februara do 7. marta 2019.

Izložba Marije Jevtić Dajić “Trodimenzionalne slike” biće otvorena u petak, 22. februara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Autorkina ideja je da svoje slike koje su rađene na platnu uljanim i akrilnim bojama reinterpretira u tordimenzionalne objekte uz pomoć 3D štampača i digitalne tehnologije i da na taj način približi umetnost slepim i slabovidim osobama. Radovi su nastali u toku 2018. godine. Marija Jevtić Dajić je završila Akademiju likovne umetnosti smer – slikarstvo u Novom Sadu 2013. a 2016. godine je doktorirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Ljubljani na smeru – Grafički dizajn pod mentorstvom Helene Gabrijelčič Tome. Iza sebe broji veliki broj samostalnih izložbi.

 

PETAK, 22. FEBRUAR

VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL

  1.  Vojvođanski Brass festival biće održan u petak, 22. februara u Kulturnom centru Zrenjanina. Festival počinje u 16 časova.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike.*Ulaz je besplatan. Organizatori festivala su: Gradski duvački orkestar Zrenjanin, Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Muzičkom školom „Josif Marinković“, Kulturnim centrom Zrenjanina i asocijacijom – WASBE (Word Association for Symphonic Bands and Ensembles).

 

 

SUBOTA, 23. FEBRUAR

KONCERT “LEGENDE”

U subotu, 23. februara u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan koncert ansambla “Legende”. Koncert počinje u 20 časova a cena karte je 900 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije o prodaji karata – 023/566-712.

Poznate melodije, pesme i ovaj put na zadovoljstvo publike napraviće pravi muzički događaj.

UTORAK, 26. FEBRUAR

PREDAVANJE

U utorak, 26. februara u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 17.30h biće održano predavanje – „Životne vibracije i zdravlje“. Predavač je akademik, prim. dr med. Boro M. Vujasin.

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.