Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas sa saradnicima “Kristalnu dvoranu”, gde su nedavno završeni radovi na postavljanju novog parketa, u sklopu priprema zrenjaninske lepotice za Evropsko prvenstvo u košarci za žene koje će se održati i u našem gradu od 27. juna do 30. juna 2019. godine, kada se igraju poslednje utakmice D grupe 37. Evropskog prvenstva za košarkašice.

Gradonačelnik Janjić se uverio da su svi radovi obavljeni u skladu sa zahtevanim standardima i u predviđenim rokovima, i da javna ustanova “Sportski objekti” i Sportski savez grada Zrenjanina čine sve što je neophodno da pripreme za ovaj sportski događaj teku planiranom dinamikom.

 

Direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov, informisao je gradonačelnika o izvršenim radovima, kao i koje aktivnosti na pripremama objekta „Kristalna dvorana“ slede u narednom periodu, a tiču se priprema za Evropski šampionat.

„Parket je postavljen na površini od 1130 kvadratnih metara, u vrednosti investicije od 12,5 miliona dinara. Garancija je data na sedam godina, s tim da uz redovno korišćenje i održavanje, upotrebni vek parketa može da bude i svih dvadeset godina. U pitanju je puno drvo, tako da postoji i mogućnost hoblovanja, a potrudli smo se i da ispod parketa postavimo veze za semafore i internet, da se ne bi morao naknadno bušiti. Radove je finansirao Grad Zrenjanin i s punim pravom se ističe da je ovo grad sporta, kada se sagleda koliko se ulaže u infrastrukturu i uslove za same korisnike i za održavanje takmičenja“, naglasio je Mijatov.

 

Grad Zrenjanin biće domaćin D grupe 37. Evropskog prvenstva za košarkašice i ugostiće pored domaće selekcije Srbije i selekcije Rusije, Belorusije i Belgije. Prvenstvo otvara selekcija Srbije, koja će 27. juna igrati meč protiv Belorusije, a u drugom meču tog dana sastaće se Rusija i Belgija. Dan kasnije igraju Belgija-Belorusija i Srbija-Rusija. Poslednje kolo igra se u nedelju, 30. juna 2019. godine, kada se sastaju Belorusija-Rusija i Srbija-Belgija.